inloggning UTAN KOD

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 månad, 3 veckor sedan.
Skapare
claus-ingvar612189
Åskådare

Hej.

Vi har tröttnat på att skriva in en kod varje gång vi slår på datorn (HP pc), vi är två vuxna 60+. För ett kanske två år sedan skrev Ni om ämnet, då skulle man skriva en ”rad” i sökrutan nere i vänstra hörnet. men det fungerade inte. Nu vill vi slippa koden. Vi har även en Laptop (Lenovo), den har aldrig frågat efter kod för att starta. Det är bara att slå på den så ”kör vi”.  Så jag tror inte på artikeln i nr 3/2019 att det SKALL vara en kod och att det finns tre alternativ att välja på.

Tacksam för svar

Claus-Ingvar

Nu hänger jag inte riktigt med i svängarna. Med tanke på artikeln du nämner antar jag att det handlar om att logga in i Windows?

Vad är det för operativsystem du använder på datorerna?


claus-ingvar612189
Åskådare

  Ursäkta dröjsmålet. Båda datorerna har Windows 10.

  Och det handlar om att logga in i Windows (angående koden)?


  claus-ingvar612189
  Åskådare

   Ja, så är det. Ni skriver i en nyligen publicerad artikel att man kan välja på tre olika inloggningar, kod, fingeravtryck och något mer. Men jag vill ha bort inloggningen/upplåsningen helt, som det är på min laptop. Ursäkta om jag var otydlig .

   Det är helt okej.

   Det finns en mängd olika sätt att logga in men i det här fallet så är det sekundärt, i grunden handlar det om vilken sorts användarkonto som används. Det finns två olika sorter som brukar kallas för lokalt konto respektive Microsoft-konto. Du kan ta reda på vad du använder genom att klicka på Windows-knappen längst ner till vänster på skärmen, sedan på din användarikon och välja Ändra kontoinställningar. Om texten ser ut som på bilden använder du ett Microsoft-konto, annars använder du ett lokalt konto.

   Om du använder ett Microsoft-konto är det omöjligt att logga in utan lösenord (eftersom Microsoft-kontot är kopplat till operativsystemets onlinetjänster skulle det betyda att det skulle gå att logga in på ditt personliga onlinekonto på internet utan lösenord, och det vill man ju inte).

   Om du däremot använder ett lokalt konto går det att logga in utan lösenord, men det är verkligen inte att rekommendera att använda ett lokalt konto. Det bästa är att använda Microsoft-konto och exempelvis använda en PIN-kod för att logga in.


   claus-ingvar612189
   Åskådare

    ”Om texten ser ut som på bilden använder du ett Microsoft-konto”

    -Det finns ingen bild.

    Vad innebär ”lokalt konto”

    Vad är ”lokalt konto”

    jag VILL kunna logga in UTAN lösenord.

    MVH

    C-IG

    Miss av mig, jag glömde lägga in bilden. 🙂

    Ett lokalt konto är ett användarkonto som enbart finns tillgängligt lokalt på den specifika datorn, och som är mycket mer begränsat vad gäller säkerhetsfunktioner än ett Microsoft-konto.

    Om du använder Microsoft-konto går det tyvärr inte att logga in utan lösenord vare sig du vill eller inte. Det alternativet finns inte.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet