Invalid or missing product information

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 månad, 4 veckor sedan.
Skapare
rjo44318821
Deltagare

Vid uppstart får jag, sedan ett par dagar tillbaka, på min HP desktop ett felmeddelande.  När jag vid nästa uppstart tar fram info kan jag konstatera att  System Board CT number saknas. (Maskade bort info som finns i de tomma vita rutorna.)

I övrigt tycks PC:n fungera. Möjligen tar uppstarten lite längre tid (och så krävs ju en manuell insats för att komma vidare). Frågan är om jag helt enkelt kan/bör bortse från felet?! Kanske finns det en möjlighet att lägga in CT numret, det finns på en etikett på PC:n… Värt att notera är att jag INTE installerat någon ny hårdvara (däremot kanske någon ny drivrutin m.h.a. Driver Booster 8)

Följde länken till HP men det gav inget annat än ett råd om att skicka PC:n till Malmö för service…

Eftersom det är en form av hårdvarufel (eftersom det berör BIOS/UEFI) är det inte speciellt mycket du kan göra själv. Jag hittade följande information hos HP och de säger att det kan inträffa efter att man har bytt moderkort, men eftersom du inte har gjort det verkar det ha uppstått något fel på moderkortet. Det kanske går att korrigera hos verkstaden, det kan jag tyvärr inte svara på.


rjo44318821
Deltagare

  ”Dilemmat” är att PC:n tycks fungera trots ett ev. hårdvarufel. Felmeddelandet säger väl egentligen att det är information på moderkortet som saknas eller är fel.  Att CT-number saknas är uppenbart men övrig info tycks stämma. Frågorna är i grunden:
  Vad står CT-numret för? Kanske en form av kontrolltal som verifierar övriga uppgifter??? Skulle ju i så fall förklara att övrig info också betraktas som opålitlig/fel
  Hur matar jag in CT-numret som ju framgår av tryckt info på PC:n? Finns det något hjälpmedel som en relativt van användare kan hantera? (Lyckades häromdagen uppdatera BIOS:))

  CT står för Commodity Tracking och man kan säga att det är en form av identifikationsnummer för moderkortet och inte något som man matar in själv. Man skulle kunna säga att det skulle vara som att kunna fylla i personnumret själv på sitt ID-kort. Att CT-numret står på en klisterlapp på datorn är information för att enklare tala om vad det är för CT-nummer på moderkortet, inte för att det ska fyllas i någonstans.


  rjo44318821
  Deltagare

   Tack för info! Borde vara ett ganska ointressant nummer.

   Märkligt att det plötsligt försvunnit alternativt inte tidigare kontrollerats. Om numret är ”hårdkodat” borde det väl inte vara någon elak programvara som raderat.

   Det verkar som om jag i fortsättningen får leva med en extra enter-tryckning vid uppstart (och hoppas på att ”felet” f.ö. inte har någon betydelse).

    

   Antingen det eller följa HP:s uppmaning att ta med datorn till en verkstad.

   Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet