Kopiera map och behåll datum

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år sedan.
Skapare
ulfgtjohansson
Åskådare

I utforskaren vill jag kopiera ett stort antal filer/mappar som ”backup”. Filerna behåller sitt datum, men mapparna får dagens datum. Jag vill ju givetvis även att ALLA mappar behåller sina datum !

PS1 Om jag kopierar en TOM mapp, så behålls datumet.

PS2 Om jag ”snabbt” går in i den nya mappen, så har alla underliggande mappar det gamla datumet i ca 0,1 sek, sedan ändras alla till dagens datum med en rasande fart på 0,1 sek

  1. Går detta ens att göra med utforskaren
  2. Vill helst undvika att använda backup-program, för min PC är låst för egen installation av program + att nog även låst windows-backup-funktioner
  3. Kan det vara så att det finns en ”bakgrunds-funktion”  i windows efter kopieringen, som går in och ”gör” något (indexering?) ((Som går att slå av??))
  4. Jag hittade heller inget bra svar i ”Robycopy”
  5. ”Förr” i tiden vet jag att det gick att utföra min önskan… tror att jag då använde olika sorters kopiering (Ctrl-V / Dra+släpp)

 Jag kan inte förstå att jag skulle vara ensam om detta problem i Cyber-space !

Men hittar inga frågor/svar någonstans ! (Jag vet flera som söker samma svar ! Men vart vänder man sig !)

mvh / Ulf

Det finns fortfarande flera sätt att kopiera, men min gissning är att det inte handlar om det här. Jag misstänker att datumet i själva verkat kan vara rätt, men att du inte ser det. Utforskaren kan nämligen innehålla en många olika kolumner med information men det är inte alla som visas, till exempel namn, typ, status, storlek och så vidare, men en kolumn som inte brukar visas som standard är kolumnen som heter Skapad den. Det kan vara så att kolumnen som du tittar på i själva verket är kolumnen för när en fil senast är ändrad.

Testa följande:

1. Öppna en mapp i Utforskaren som innehåller mappar och filer.

2. Högerklicka på ett av kolumnnamnen så dyker det upp en meny som bland annat innehåller alternativet Skapad den.

3. Klicka på Skapad den så att den markeras och kolumnen dyker upp i Utforskaren.

Blir det rätt datum nu?

Om du verkligen vill se vad som går att visa u Utforskaren, högerklicka på ett kolumnnamn och välj Mer… längst ner. Då får du lite att välja mellan.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.