långsam uppstart och långsam start av program

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år sedan.
Skapare rednote83511
rednote83511
Deltagare

Hej alla snälla forumister
Det var länge sedan jag var här och behövde er hjälp,
men nu är det dags igen.

Jag har problem med uppstart av windows (win10)
Det tar så lång tid.
När den väl har startat, så går det även långsamt att starta något program.

Är det något man kan göra åt detta ?

Det första jag skulle undersöka en stund, framför allt när datorn arbetar långsamt, är att försöka ta reda på vad datorn håller på med. Högerklicka på en tom plats på Aktivitetsfältet, välj Aktivitetshanteraren och se till att du stor under fliken Processer. Undersök hur stor belastningen är på processorn, hur mycket minne som används och hur mycket hårddisken arbetar (och i så fall vilket eller vilka program det är som använder mycket resurser). Det kan ge en del ledtrådar.

Sedan har vi de vanliga måtten och stegen att se till att det finns så mycket ledigt utrymme som möjligt på systemhårddisken, att använda det inbyggda verktyget Diskrensning för att städa bort digitalt damm, och avinstallera program som du inte använder. Du kan även högerklicka på en tom plats på Aktivitetsfältet, välja Aktivitetshanteraren och se till att du stor under fliken Autostart där du kan inaktivera program som du inte tycker behöver starta tillsammans med Windows när du startar datorn.

Gör även en grundlig genomsökning av datorn med antivirusprogram och exempelvis Malwarebytes (gratisversionen går bra) för att undersöka så att det inte har kommit in något skräp i datorn som använder rersurser.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.