Microsoft Edge

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  organum 8 år, 8 månader sedan.
Skapare
organum
Deltagare

Har ett problem med den nya Microsoft Edge. Jag har där valt Google.se som min start sida. När jag vill tillbaka till min start sida från någon annan sida så trycker jag, som vanligt, på ”home-knappen”. Men då hamnar ja på MSN:s nyhetssida, som var den ursprugliga startsidan på min Edge. Jag förväntar mig att komma tillbaka till min egen startsida, så som det alltid varit på andra Webb-läsare. Hur ändra detta eller är det ett bugg eller…?

Antti

 

Antingen är det en bugg eller så blev det någon miss i konfigureringen av startsidan, till exempel att du råkade ändra i fel webbläsare (eftersom Win10 både använder Internet Explorer 11 och Edge parallellt). Kan du beskriva hur du gick till väga när du ändrade startsidan?


organum
Deltagare

    När jag hade Edge öppet så valde jag i högre övre hörnet via ”fler åtgärder”- inställningar – öppna med (där markerade ja rutan ”en specifik sida…”) – anpassad – och skrev ”google.se.

     

    När jag öppnar Edge så får jag alltid min egen startsida, så långt är det Ok, men går jag sedan och trycker på home-knappen så blir det MSN-nyhetssida.

    Internet Explorer har jag inte haft öppet i detta sammanhang.


    tozon
    Deltagare

      När jag startar ”Edge” så kommer det igång och jag kan komma in i ”vertygen” men det går inte att komma ut på nätet genom den, det händer ingenting.

      Explorern som också följer med funkar precis som vanligt och de ”Favoriter” jag tidigare har startas med Explorer bara.

      Vad har jag gjort för fel?

      Tozon

      Så här ligger det till. Du gjorde helt rätt när du satte google.se som startsida och som du säger fungerar det, men inte när du klickar på Startsidan-knappen (eller home som jag misstänker att den heter i den engelska versionen, men det är en gissning). I själva verket gör Edge fullständigt rätt, men Startsidan-knappen konfigureras på en annan plats.
      Starta Edge, klicka på Fler åtgärder (de tre punkterna uppe till höger), välj Inställningar och klicka på knappen Visa avancerade inställningar. Längst upp finns reglaget Visa knappen Startsida, som jag misstänker att du har i läget . Precis under finns en textruta där du kan mata in vart du vill hamna när du klickar på Startsida-knappen. Glöm inte att klicka på Spara-knappen.


      organum
      Deltagare

        Tack för svaret och förklaringen. Nu fungerar allt som det skall och som jag vill.

        //Organum – Antti

        Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.