Ntfs_disk blev raw_disk

Löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 7 månader sedan.
Skapare
user-334715
Åskådare

Hej!

När min Windows 10 uppgraderades blev min D-disk ändrad från NTFS till Raw. Jag kan nu inte komma åt mina filer på disken. C-disken fungerar utan problem. Finns det något sätt att komma åt filerna?

EaseUS har en guide (tyvärr bara på engelska) där de både beskriver hur man ska kunna omvandla en raw-disk till ntfs utan att förlora något, plus att de hänvisar till programmen som behövs. Jag har inte kunnat testa operationen själv, men EaseUS brukar göra bra program så de borde veta vad de håller på med. Det ska tilläggas att det handlar om att försöka rädda information från hårddisken och sedan formatera om den i rätt filformat.


user-334715
Åskådare

    Jag provade programmet och kunde se mina filer. För att återskapa filerna var man tvungen att köpa deras program. Hade jag varit orsak till problemet hade jag nog köpt programmet. Får leta och se om någon annan råkat ut för samma sak.

    Ett annat alternativ kan vara Partition Wizard från MiniTool, men även där verkar det krävas att man har den kommersiella versionen av programmet. Däremot verkar M3 Data Recovery vara gratis.

    Tyvärr har jag inte testat något av dem.

     


    user-334715
    Åskådare

      Hittade programmet ”Lazesoft Data Recovery Home” . Jag kunde återskapa data på 400GB, allt verkar fungera.

      Tittade på ”https://www.youtube.com/watch?v=1kGft98W2BE” som beskrev hur man skulle göra.

      Skönt att det ordande sig, det är alltid lite nervöst när lagringsenheter börjar leva sitt eget liv.

      Ämnet ’Ntfs_disk blev raw_disk’ är stängt för nya svar.