Röd fel-ikon!

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 10 månader sedan.
Skapare
dellrock
Åskådare

Helt plötsligt får jag upp två nya ikoner som är fästade vid mappar, textmeddelanden, pdf-filer…Den ena är en rund ring i grönt och vitt, med en grön bock i mitten. När jag för pekaren ovanför ikonen står det ”Tillgänglig på denna enhet”. Den andra ikonen är en röd ring med ett vitt kryss i mitten. För jag pekaren över ikonen står det bara ”Fel”. Vad menas med detta. Allt verkar fungera som vanligt.
Windows 10, 64 bit. i5. 16Ram.


dellrock
Åskådare

    Det var OneDrive som spökade! Jag avinstallerade OneDrive och ikonerna försvann!

    Personligen tycker jag att det hade varit bättre att få OneDrive att fungera som den ska så att du fått tillgång till extrafunktionerna som det verktyget erbjuder, men om du är nöjd så är det tummen upp.


    dellrock
    Åskådare

      Extrafunktioner? Det är ju bara 5 GB gratis utrymme i OneDrive. Så när jag aktiverade den så blev den ju proppfull på en gång. Jag håller på med musikfiler där en enda låt kan vara på mer än 5 GB. Så därför tog jag bort OneDrive.

      Det är extrafunktioner som att Windows-inställningar, lösenord, bokmärken i Edge och en massa annat synkroniseras med servern, vilket både får det att fungera som en automatiskt säkerhetskopiering samtidigt som det ser till att du får samma funktionalitet på alla Windows 10-datorer som du loggar in på. Därför rekommenderar jag att använda OneDrive,om inte annat för den typen av funktioner.

      Om utrymmet blir fullt så kan man däremot behöva antingen komplettera med en annan onlinelagringstjänst som är tillräckligt stor (Google Drive, Dropbox et cetera) eller spara filerna på en annan plats än i den lokala OneDrive-mappen.

       

       

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.