Senaste uppdatering Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 7 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
[email protected]
Åskådare

I söndagskväll sitter jag och jobbar vid skärmen. Plötsligt kommer det upp mitt på skärmen att det ska göras en uppdatering. Man får välja om jag ska göra den direkt eller senare. Jag väljer senare eftersom jag inte är färdig med det jag håller på med. Stänger sen av som vanligt, uppdatera och stäng av. I o med detta så ”dör” datorn, liksom fryser i bild m windowsfönstret. Låter allt vara i minst 2 tim, inget händer. Försöker göra omstart med kabelutdragning, men kommer sentillbaks till samma frusna bild. Står så hela natten. Ringer till Microsoft, chattar med dem i 3 tim. Det man kommer fram till är att jag måste återställa datorn i ursprungligt skick. Då försvinner väl allt personligt som jag har eller? Tyvärr så har jag inte gjort någon backup, det har liksom inte blivit av.  Windows var ju installerad när jag köpte datorn så jag har ingen cd på programmet.

Vad ska jag göra? Kan jag rädda något?

”Gammelkerstin”

 

 

 

Kommer du in i Windows, eller är du fortfarande ”utelåst”?

Att återställa datorn behöver inte betyda att dina personliga filer försvinner, det kan du välja när du gör återställningen – antingen göre du en fullständig återställning så att allt raderas och Windows blir som nytt, eller så gör du en återställning enbart av systemet och låter dina personliga filer vara kvar (men installerade program kommer fortfarande att försvinna och måste installeras om).

Du behöver inte någon skiva eftersom Windows som återställningen baseras på ligger på en dold partition på hårddisken. Microsoft har räknat med att de flesta inte längre har några cd-/dvd-skivor eller ens några cd-/dvd-läsare i datorn. Om du dessutom använder ditt Microsoft-konto när du startar och logga in i datorn (och inte ett lokalt konto) så ligger många inställningar inklusive serienumret för Windows lagrat online på ditt konto och installeras och aktiveras automatiskt.


Janne2448
Deltagare

  Jag åkte på kryssning var borta hela dagen och har inte använt min PC sedan ett dygn tillbaka.
  Nu när jag skulle in så kommer inte jag förbi startskärmen. Den öppnas inte upp så jag kan knappa in min pinkod.
  Tänkte på din fråga och kanske min dator fått samma uppdatering. (Dom portioneras ut så alla får dom inte samtidigt). Men min datorn var igång det var bara att jag inte kom åt inloggningen så då provade jag med ctrl + alt + del och vips så öppnades inloggningsrutan!

  Kan ditt problem vara så simpelt?

  Du kan vara något på spåret där, det finns en inställning för detta som kan ha med saken att göra men den är svår att hitta om man inte vet var den finns.

  Tryck på Windows+S på tangentbordet så att du får upp sökfunktionen. Skriv Netplwiz så att du får upp en ruta för användarkonton. Klicka på fliken Avancerat. Längst ner där finns det en ruta för skyddad inloggning med alternativet om det ska krävas att man trycker på Ctrl+Alt+Del eller inte. Om den rutan är markerad, testa att ta bort markeringen och klicka på OK-knappen. Det kanske löser problemet.

   


  Janne2448
  Deltagare

   Hej

   jag följde ditt förslag och kunde konstatera att jag <i>inte </i>har den funktionen aktiverad!

   Ändå var jag tvungen att göra det. Så här kanske det finns en bugg!

   Tråkigt att trådskaparen lyser med sin frånvaro?

   Om det har blivit något knas med inställningen så kan du testa att först markera alternativet och klicka på Tillämpa, och sedan plocka bort markeringen igen och klicka på Tillämpa följt av OK. I och med att inställningen ändras så vet vi att den sparas på nytt, vilket kan hjälpa om något har hänt med den befintliga inställningen.


   user-357884
   Åskådare

    Hur kan jag uppdatera till Win 10 ver. 1809? Jag har ver. 1803.

    Du surfar till den här sidan hos Microsoft, klickar på knappen Uppdatera nu och följer instruktionerna.

    Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet