Släckning av skärmen fungerar lite si och så

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 7 månader sedan.
Skapare
tomashag
Deltagare

Jag har en bärbar Samsung dator som kör Windows 7 64 bit. Den är inställd på att dra ner ljusstyrkan på skärmen efter 5 minuter och sedan stänga av den helt efter 15 minuter. Det fungerar som det ska, det är bara det att den efter ett slag går tillbaka till lägre ljusstyrka igen utan att jag rört vare sig mus eller tangentbord. Efter ett slag så släcks skärmen helt igen och så fortsätter det. Det måste vara något annat som påverkar strömsparfunktionen men hur hittar man det?

Det låter som att du har helt rätt i att det är något som påverkar strömsparfunktionen, och problemet är att det kan vara en mängd olika saker vilket gör att det nästan bara är slumpen som gör att man kommer på vad det är. Det kan vara något USB-anslutet tillbehör som skickar en signal som datorn tolkar som att du gör något, det kan vara att Windows utför något underhållsarbete i bakgrunden eller något program som för ett omärkbart kort ögonblick ”blinkar fram” något på skärmen. Det kan vara så snabbt att datorn registrerar det, men att det hinner försvinna igen innan skärmen hinner tändas.

Det du eventuellt skulle kunna göra är att söka efter och starta Loggboken, och där gräva dig fram genom loggfilerna för att försöka ta reda på vad datorn gjorde vid exakt den tidpunkten som skärmen tändes.

Min gissning, och jag vill poängtera att det bara är en gissning, är att det handlar om något program som börjar arbeta i bakgrunden efter att datorn har varit inaktiv en stund. På din beskrivning låter det som att fenomenet uppträder regelbundet, så om vi låtsas att ett program är inställt på att börja arbeta efter 30 minuters inaktivitet så borde det blir något liknande:

0 minuter – du slutar använda datorn

5 minuter – skärmen tonar ner

20 minuter – skärmen släcks

30 minuter – skärmen tänds efter 30 minuter inaktivitet

Sedan beror tiderna lite på vad datorn registrerar, men intervallerna borde vara regelbundna.


tomashag
Deltagare

    Det var Norton som störde skärmsläckningen. Om man sätter den i tyst läge så går det bra – tyvärr kan man bara göra det tidsbegränsat.

    Det var ett bra detektivarbete.

    Jag tror att det går att placera Norton i tyst läge som inte är tidsbegränsat. Testa att gå in under Inställningar / Administrationsinställningar. En bit ner i listan finns Inställningar för tyst läge med ett reglage för Tyst läge. När man slår över reglaget till visas det i alla fall inte någon inställning för tidsbegränsning.


    tomashag
    Deltagare

      Jo det är nog tidsbegränsat i alla fall. Något överraskande är att även om man avaktiverar Norton så fortsätter den att störa skärmavstängningen ungefär var femtonde minut. Jag har löst det så att jag ställer in skärmsläckningen på en minut, så får jag väl stå ut med att skärmen tänds i en minut en gång i kvarten.

      Då kanske Norton bara var en av orsakerna till att skärmen tändes, du kanske kommer att hitta fler program som gör samma sak.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.