Spelen hackar

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
chbengt
Åskådare

Jag har en hp dator med AMD trekärnig processor/2300 mhz och ett grafikkort geforce gts 450.    Operativsystem Windows 7×64. Ramminne 6 gb

Vissa nyare spel, typ Need for speed hackar och även spelet shift 2, som tidigare fungerat smidigt har nu börjat hacka. Kontrollerna släpar efter i grafiken. Äldre som nfs most wanted (äldre versionen) går bra. Grafiken har ju dock 2gb minne men gränsen kanske är nådd? fungerar inte att ställa ner upplösning och annat. Hackar ändå. Allt uppdaterat. Är det processorn eller grafikkortet som börjar ta slut. Något har börjat ge upp eftersom spel som tidigare funkat inte gör det längre.

Både processorer och grafikkort kan börja få försämrad prestanda med tiden, ungefär på samma sätt som en bilmotor förlorar hästkrafter när den blir äldre, så det är inte omöjlgit att du har rätt i detta. Både processorn och grafikkortet har visserligen helt okej prestanda men börjar bli lite ålderstigna.

Det jag däremot skulle göra först är att se till att Windows är fullständigt uppdaterat, att de senaste drivruitinerna till grafikkortet är installerade (de senaste till ditt grafikkort släpptes så sent som 26 maj i år och du kan hitta dem på http://www.nvidia.co.uk/page/drivers.html), och även se till att spelet är uppdaterade med senaste patcharna. Om det har släppts några till Need for Speed-spelen, hittar du dem på Electronic Arts hjälpwebbplats http://help.ea.com/se/.


chbengt
Åskådare

    Tack. Misstänkte väl att datorn börjar bli lite sliten. Uppdateringar är okej. Det gör jag manuella sökningar på ibland. Jag har upptäckt att automatiska uppdateringar inte alltid fungerar.

    För Windows brukar automatiska sökning fungera bra, men det brukar vara si och så med automatiken för exempelvis grafikkort och liknande.

    När det gäller spel kan det vara väldigt smidigt om man använder någon av onlinetjänsterna som finns. Nu är det inte säkert att just dina spel kan registreras på Electronic Arts speltjänst Origin (http://www.origin.com/sv-se/store/). Origin är ett fristående klientprogram, och spel som registreras till ditt Originkonto (som är gratis) finns tillgängliga i spelklienten. Det betyder att du inte bara blir varskodd om uppdateringar för spelen, du kan även ladda hem och installera spelen från internet så att du kan spela dem utan att behöva använda CD:n.


    chbengt
    Åskådare

      Ja. okay. Jag tillhör ju dem som ytterst sällan registrerar mina spel men bra tips där. Kan ju tänkas att den vägen funkar.Origin har jag, då jag köpt lite på nätet och då ligger ju nedladdningen via programmet.

      Då är det bara att testa att knappa in dina EA-serienummer i Origin, det värsta som kan hända är att du får meddelandet att serienumret inte är giltigt för onlineregistrering.

      Som en lite extra notering – om du startar Origin-klienten, klickar på knappen Butik, öppnar menyn gratisspel och klickar på Vi bjuder, då kan du utan förbehåll tacka ja till ett gratis spel (när detta skrivs är det Peggle som bjuds). Ett underhållande litet spel, och för noll kronor är det extremt prisvärt.

      🙂

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.