Starta från USB-minne

Löst
Detta ämne innehåller 9 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 8 månader sedan.
Skapare
bo twengström
Deltagare

PC-tidningen 11/18: Artikel ”Förbered datorn för ominstallation” … När jag klickar på ”AV/på” 0ch ”Starta om” kommer en vacker utter upp, inte den blåskärm tidningen beskriver för att komma vidare till bootmenyn. Har en DELL Inspiron 17 7000.

Uttrar brukar kunna göra datorer svåra att starta. Är denna utter någonting du känner igen från andra sammanhang, till exempel som en bakgrundsbild på inloggningsskärmen eller liknande? Vet du om datorn startar på hårddisken eller från USB-minnet?


bo twengström
Deltagare

    Det blev en helt vanlig inloggning med fin utterbild när jag följde er beskrivning, istf hjälp att installera USB-start.

    USB??? Det står inte i tidningen att den ska vara inkopplad.

    Vilken av artiklarna är det det handlar om (på vilken sida i nummer 11/2018)?


    bo twengström
    Deltagare

      Artikeln FÖRBERED DATORN FÖR OMINSTALLATION AV WINDOWS 10, SID 34

      Kan denna inställning (om den nu lyckas) bli kvar till vardags, dvs även om jag inte vill starta med USB

      Det finns ingenting på den sidan som handlar om att installera om Windows, sida 34 är första sidan i artikeln om osäker utrustning på nätverket.


      bo twengström
      Deltagare

        Sorry. Rätt nr är 3/2016 sid 34. Är den fortfarande aktuell?

        Då verkar saker och ting genast mer logiska. 🙂

        Den guiden ska fortfarande fungera.

        På Dells supportforum påstås det att det på din modell är F2-tangenten som ska öppna BIOS, men det har även rapporterats att det i en del versioner finns en bugg som gör det omöjligt att komma in i BIOS utan att först dränera batteriet till under 10 procent, starta om datorn, trycka på F2 när datorn varnar för låg batterinivå vid uppstarten, och sedan sätta i strömsladden när du har kommit in i BIOS. Dell ska tydligen har släppt en uppdaterat BIOS som löser det problemet, så det första jag skulle rekommendera är att surfa till Dells support och kontrollera så att du har alla delar av datorn uppdaterade till den senaste versionen, och då främst dators BIOS.

        Sedan när du kommer in i BIOS, oavsett metod, behöver du kontrollera att USB ligger före den vanliga hårddisken i prioriteringslistan för i vilken ordning datorn ska försöka starta på olika enheter.


        bo twengström
        Deltagare

          Du hamnade rätt till slut, trots mina villovägar. Till mitt försvar vill jag säga, att det är  nr 11/18, sid 6 som hänvisar till den aktuella artikeln i 3/16. En fråga kvarstår: om jag lyckas starta på USB en gång, men vill göra det på hårddisken nästa gång, dvs utan USB anslutet – går det automatiskt? Finns inte ett alternativ i startordningen – går den då vidare utan några andra åtgärder av mig?

          Beträffande ditt andra startalternativ ”dränera batteriet osv”: Visste jag inte att detta är ett seriöst forum, så skulle jag tro att du driver med mig. Kommer hursomhelst inte att pröva det.

          Bästa hälsningar

          /Bo

          Jag kommer att slänga in en liten brasklapp men enkelt uttryckt är det inget problem att starta från hårddisken senare, det är bara att ta bort USB-minnet innan du startar datorn. Om startordningen är USB -> Hårddisk så börjar datorn först att leta efter USB-minne att starta med, finns inte det letar den efter en hårddisk, och så vidare. Det ska inte vara några problem alls.

          Sedan har vi brasklappen. Det finns USB-utrustning som tror att den är startbar fast den inte är det vilket kan ställa till med förtret. Jag råkade själv ut för det för några år sedan när datorn vägrade starta. Efter några timmar upptäckte jag att datorn försökte starta på den USB-anslutna bankdosan. Så om du försöker starta utan USB-minnet och datorn inte vill starta, försök att dra ut lite fler USB-prylar. Det ska som sagt fungera ändå, men…

          Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.