Ta bort win 8 för att bara köra win 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 7 månader sedan.
Skapare
Freja123
Deltagare

eller bara pausa win 8 eller kan jag köra det på ett usb ?

Om du inte har någon speciell anledning att du måste köra Windows 8 så tycker jag att du kan överge det. Två operativsystem betyder dubbel mycket datorpyssel, dubbla uppsättningar med program som behöver underhållas (antivirus med flera) och så vidare.


Freja123
Deltagare

    Hur gör jag då för att ta bort win 8 ?

    Det beror lite på hur du ”har” Windows 8. Har du dubbla partitioner så att du får välja operativsystem när datorn startar, eller har du uppgraderat från Windows 8 till Windows 10, och Windows 8 ligger kvar på hårddisken ifall du skulle ångra dig?


    Freja123
    Deltagare

      Ja jag har nog uppgraderat från 8 till win 10

      för jag ser bara win 8 inget  win 10

      Nu har du det, i och med att du har uppgraderat från Windows 8 till Windows 10 och det ger en Windows 10-licens.

      Det enda du borde behöva göra är att söka efter och starta Diskrensning, välja C-enheten, klicka på knappen Rensa systemfiler, välj C-enheten igen och vänta tills programmet har jobbat klart. Markera allt som du vill radera, och bland alternativen som visas i listan bör det finnas ett alternativ som heter någon i stil med gammal Windows-installation eller något sånt. När du har markerat det du vill radera klickar du bara på OK-knappen och väntar en stund.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.