uefi

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 1 månad, 3 veckor sedan.
Skapare
lennart600
Åskådare

Hur kommer man åt uefi kommer till bios sedan kan man inte göra något oavsett hur man ställer in bios ser ju uefi till att Windows startar vill ju få datorn att starta från usb-stickan  skulle byta till större hårddisk nu fick den stora hdd bli D-partion men är nyfiken finns säkert många som vet hur man kommer åt problemet.

 

Först ett litet förtydligande UEFI och BIOS är på sätt och vis samma sak, fast UEFI är modernare och har ersatt BIOS. Datorn har alltså det ena eller det andra, inte bägge.

Sedan är jag är inte riktigt säker på vad det är du försöker göra. Vill du sätta in en större hårddisk och installera Windows på den hårddisk från ett installationspreparerat USB-minne?

 


user-560467
Åskådare

  För att starta från USB måste den vara konfigurerad på rätt sätt, UEFI eller BIOS även kallat Legacy. I vissa datorer kan man välja ”Boot mode”
  Just köpt en ny dator, och förgäves försökt få den att boota från USB-sticka. Med tillverkarens support försökte vi länge bena i problemet, och till slut ville de att jag skulle skicka in datorn. Men envis som man är, lyckades jag med annan hjälp komma fram till att man nu bara tillåter UEFI, och att det inte längre går med det gamla sättet Legacy, vilket är det som i stort alla program vill skapa bootbara enheter för.
  Tillverkaren bekräftade detta till slut.
  Med t ex AOMEI v 6.0.0 finns valet, så då är det viktigt att välja att skapa rätt sticka.

  Jag tror att läsarna skulle vara betjänta av att PC-tidningen skrev en artikel om olika sätt att boota från USB, nu när CD:n i princip är död. Så slipper många andra gå igenom det strul jag hade…

  Jag skickar förslaget vidare till redaktionen så får vi se vad de säger.

  Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet