Uppdatering

Inte löst
Detta ämne innehåller 17 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av PC-tidningen support PC-tidningen support 4 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
skytten1280229
Åskådare

Har försökt att uppdatera men det funkar inte. Datorn stannar efter 82%, har gjort som det står i nya pc tidn.

Har uppdatering 1607 i datorn. Har gjort detta minst 10 ggr. inget hjälper. Vad göra?

Jörgen

Avbryter du vid 82% eller avbryter datorn på egen hand? Om det är du som avbryter, hur lång tid brukar du vänta innan du gör det? Datorn kan nämligen står och ”tugga” väldigt länge innan den fortsätter.

Har du testat att söka efter och starta Felsökning, och där starta felsökningsguiden Windows Update?


skytten1280229
Åskådare

  Datorn stannar själv, detta på 82%. Har låtit den stå på i 2 dygn så här men inget händer. Är tvungen att stänga av och starta om. Då startar den upp i det gamla läget.

  En sak som frustrerande nog kan ställa till med problem är uppdateringen kan trassla om den befintliga Windows-versionen inte har alla de senaste uppdateringarna. Har du dubbelkollat så att din 1607 är helt uppdaterad innan du försöker med den stora uppgraderingen?

  Annat som kan trassla är att någon inkompatibel drivrutin hindrar uppgraderingen eller att antivirusprogrammet stoppar den. Testa att dra ut så mycket som möjligt av eventuell kringutrustning (skrivare, eventuell bankdosa, usb-minnen och -hårddiskar) innan du försöker. Du kan även testa att antingen stänga av eller avinstallera ditt antivirus- eller säkerhetsprogram innan du försöker uppdatera. Det går alltid att lägga tillbaka igen efter uppdateringen.


  skytten1280229
  Åskådare

   Hur ser jag om datorn är helt uppdaterad med 1607? Är tyvärr inte hemma på veckorna så därför svarar jag

   endast på helgerna. Nu får jag inte igång datorn står ”gick inte att slutföra installationen. Kör installationsprogrammet igen.

   Vad menas?


   skytten1280229
   Åskådare

    Hur ser jag om datorn är helt uppdaterad med 1607? Är tyvärr inte hemma på veckorna så därför svarar jag

    endast på helgerna. Nu får jag inte igång datorn står ”gick inte att slutföra installationen. Kör installationsprogrammet igen.

    Vad menas? Går inte att klicka på OK i denna ruta. Klickar på enter men den startar om och återkommer till samma ruta det går inte komma vidare. Nu börjar jag få panik.

    Det enklaste sättet är att bara köra Windows Update manuellt tills datorn på egen hand väljer att ladda hem den senaste stora uppdateringen.

    Om några omstarter inte löser problemet med att installationen inte kan slutföras, testa att på egen hand köra installationsprogrammet (Microsoft har en utmärkt guide här). Du kan även testa att nollställa Windows Update-komponenter och därmed låta uppdateringen börja om från början, ifall något gick galet vid den första nedladdningen. Det finns en guide för detta här.


    skytten1280229
    Åskådare

     det går inte göra något då jag inte kommer in i datorn. Rutan där jag skall klicka OK gör att jag bara kommer tillbaka till samma ställe och kan inte skriva något heller.


     skytten1280229
     Åskådare

      Bifogar foto om vad jag menar 

      Om den där Asus-loggan i bakgrunden är den som visas från BIOS, då verkar det vara en så allvarlig systemkrasch att datorn knappt verkar veta att Windows är installerat. Jag tänker även på formuleringen ”Om du vill installera Windows på datorn igen…”, det kan vara en felaktig tolkning från min sida men det verkar som att det inte handlar om en installation av en uppdatering utan att det är en installation av Windows som misslyckas. Jag råder dig att ta kontakt med Microsofts support, de borde känna till både vad som åstadkommer det felmeddelandet och hur (och om) det går att ordna utan att installera om operativsystemet.


      canberger
      Deltagare

       Undrar om du/ni skulle kunna hjälpa mig med ett problem som jag har med uppdateringen av Windows 10 på en av mina datorer. Den jag har problem med byggde jag själv 2012 med komponenter enl. nedan:
       Specifikation
       Modetkort: ASUS P8Z68-V GEN3 (LGA1155)
       Processor: Intel Core i5-2500K 3.30 GHz
       RAM: 16GB 1300MHz (4×4)
       SSD: ADATA SP900, 256GB
       Nätverkskort (1): D-Link DFE-530TX PCI
       Nätverkskort (2): ASUS USB-AC53 Nano Wireless adapter
       Grafik: NVIDIA GeForce GTX 760
       OS: Windows 10 Home (1703) 64-bit
       Efter uppdateringen till 1709 fungerar allt som det ska (och uppdateringen gick utan problem), förutom att jag inte längre har tillgång till internet!

       Jag har provat med ett flertal olika nätverkskort, nya, och även med kort från andra datorer som fungerar med 1709. Jag har också testat med trådlösa nätverkskort men samma sak där. Med de trådlösa nätverkskorten kan jag se alla SSID som jag har (och även grannarnas) men som sagt – ”ingen anslutning till internet”.

       Alla drivrutiner och BIOS är uppdaterade som jag kan se (använder Driver Booster 5.2).

       Jag har ett antal datorer hemma (yrkesskada?) och fem andra, stationära och notebooks, funkar fint efter uppdateringen till 1709.

       Emotser med intresse ert svar.

       Har du testat att stänga av nätverkskort så att du bara har ett aktivt åt gången? Vid ett tillfälle körde jag med två samtidigt för parallellanslutning, men när det ena gick sönder blev det full cirkus med alla nätverksanslutningar.


       canberger
       Deltagare

        Jadå, jag kör bara med ett åt gången!

        Jag råder dig att kontakta Microsoft eller möjligtvis butiken där du köpte datorn om du har garanti kvar, för det där låter som en systemkrasch relaterad till primära hårddisken (eller SSD:n i det här fallet).


        canberger
        Deltagare

         Det finns inga garantier kvar men jag funderar på att konvertera SSDn till en vanlig hårddisk och sen prova uppdateringen igen. Funkar det då kanske jag kan konvertera tillbaka hårddisken till SSDn. Det enda övriga som kan vara fel är väl moderkortet och alla dess drivrutiner?

         Det är inte möjligt att göra om en SSD till en hårddisk, lika lite som man kan göra om en cd-läsare till en hårddisk. Dt är två helt olika tekniska saker.

         Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet