Uppgradera Windows 10 till version 1803

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 9 månader sedan.
Skapare
gunilla03
Åskådare

Har Windows 10 version och vill uppgradera till version 1803, men uppdateringen har ”fastnat” på halva vägen.

Under Funktionsuppdateringar står:
Funktionsuppdatering för Windows 10, version 1803 (2)
Senast misslyckade installationsförsök: 2018-05-23 – 0xc1900101

Vad kan jag göra för att få uppgraderingen att fungera och vad betyder felmeddelandet?

Tacksam för hjälp – [email protected]

De två vanligaste anledningarna till att den felkoden dyker upp är att dator antingen har ett säkerhetsprogram (antivirus och/eller brandvägg) som inte är kompatibel med den blivande Windows-versionen, eller att datorn har ansluten hårdvara vars drivrutiner inte är kompatibla med den blivande Windows 10-versionen.

Börja med att avinstallera ditt antivirusprogram (det är ingen större fara, Windows inbyggda kommer att ta över tills du kan installera ditt vanliga program igen efter uppgraderingen) och dra ur kringutrustning som är ansluten till datorn men som inte är absolut nödvändigt. Troligtvis är det bara mus och tangentbord som du behöver ha kvar, så plocka bort så mycket extrautrusning du kan – skrivare, bankdosa, usb-minnen… vad du nu kan tänka ha inkopplat.

Efter uppgraderingen kan du installera antivirusprogrammet och utrustningen igen, finns det nya versioner av program och drivrutiner kommer de att installeras så att de fungerar på uppdaterade Windows-versionen.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.