Uppgradering till Windows 10

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 8 år, 7 månader sedan.
Skapare
helgasjon
Åskådare

Jag försöker uppgradera från Windows 8.1 till Windows 10 men trots många försök så går det inte. Efter ett par timmars jobbande av datorn återinstalleras 8.1 automatiskt och jag får felmeddelande med koden C1900101-40017. När jag googlar på den koden så visar det sig att väldigt många drabbats av exakt samma sak som jag, men jag kan inte hitta en lösning någonstans. Hoppas därför på hjälp här.

Har du testat lösningen som presenteras på den här sidan?

https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10


helgasjon
Åskådare

    Tack för tips, men det hände samma som tidigare. Datorn kommer till ca 75% av uppgraderingen, sedan återinstallerar den Windows 8.1. Felmeddelandet lyder:

    0xC1900101-0x40017 Installationen misslyckades i fasen SECOND_BOOT under åtgärden BOOT.

    Det beror tydligen på ett problem med drivrutiner, men olyckligtvis är det väldigt spridda bud på vilka som kan vara de skyldiga. Allting tyder i alla fall på att det uteslutande handlar om drivrutiner från tredje part som inte ”överlever” uppgraderingen och därmed får installationen att krascha. En del av de som räknas upp är för kringutrustning från Steelseries, om man inte har de senaste grafikkortsdrivrutinerna från Nvidia och från flera olika skrivartillverkare samt en rad olika tillverkare av trådlösa nätverkskort.

    De flesta som har råkat ut för problemet har fått prova sig fram och avinstallera så många drivrutiner som möjligt tills uppgraderingen lyckas, för att därefter låta operativsystemet installera nya versioner av de bortplockade drivrutinerna.


    helgasjon
    Åskådare

      Nu har jag äntligen lyckats få igång Windows 10, före det senaste försöket rensade jag rejält bland massor av program och drivrutiner. Så jag vet inte vad som hela tiden har orsakat problemet.

      Men i Windows 10 kan jag inte öppna ett USB-minne som är krypterat med BitLocker. Jag får en reaktion när jag stoppar i minnet, under Meddelanden står det ”Lås upp enheten. Den här enheten är BitLocker-skyddad”. Men ingenstans finns plats att skriva in lösenordet.

      Vilken version av Windows 10 är det du har, Home eller Pro? Om det är Home-versionen du har kan det förklara saken efterson den inte innehåller BitLocker.

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.