Urklipp har slutat fungera

Löst
Detta ämne innehåller 16 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 dagar, 11 timmar sedan.
Skapare
svante
Åskådare

Urklipp via Win+V fungerade förut, men inte längre, kanske efter senaste stora uppdateringen av Win10. Jag använder inte  funktionen så ofta, vet därför inte så noga när den försvann. Win + V: för det mesta händer ingenting, ibland dyker det upp ett litet svårläst svart fält som säger någontin i stil med: klicka på / för att se inehåll. / ger inget, men ofta poppar det upp en tom ruta nederst t.h., försvinner och dyker upp igen några gånger igen – kan det ha något med urklipp att göra?  Sökning på urklipp ger i mitt fall bara Rensa som möjlighet.  Klickar jag på det får jag en ruta, Inställningar med titeln Urklipp: Överst står där med röd text  ”Vissa av de här inställningarna är dolda eller hanteras av din organisation”. Detta är en privat PC, har inte själv skapat någon organisation, så hur kommer jag ur detta? Har googlat en del, sett många som har rapporterat att inget händer vid Win + V, däremot inte sett något som liknar mina andra symtom, inte heller något som verkar lösa problemet.

Svante

 

Det första jag tycker att du ska göra är att använda verktyget DISM (Microsoft har en bra guide här) för att kontrollera så att systemfilerna är hela och korrekta.


svante
Åskådare

  OK, tack för tipset. Tyvärr hittade inte DISM något när jag körde Checkhealth och Scanhealth. Jag kollade ett annat spår: varför säger urlipp-pop-upen att jag tillhör en organisation? Hittade en tråd som verkade lovande, där man skulle ta bort en registerpost, AU under ……Windows\WindowsUpdate. Varken AU eller ens föräldern fanns förstås. Finns motsvarande registerinfo någon annan stans kanske, under andra namn?

  Svante

  Bara snabbt angående urklippshistoriken – har du kontrollerat så att Windows+V fortfarande är aktiverad? Det gör du under Inställningar / System / Urklipp, den inställningen kanske har nollställts eller stängts av i någon uppdatering.

   

  När det gäller organisationsproblemet, har du testat detta?


  svante
  Åskådare

   Win+V forfarande dött, inställningen fortfarande har fortfarande organisationstexten, så inget kan ändras.

   Tack för länken, tyvärr finns inte de inställningar som som artikeln refererar till inte längre, gpedit inte heller.

   Svante

   Bara för att kolla – fungerar Ctr+V fortfarande?


   svante
   Åskådare

    Ja

    Eftersom det kan man med organisationsproblemet att göra, testa följande:

    Ta bort AU i Windowsupdate under Regedit och kontrollera om ”hanteras av din administratör” inte inträffar längre
    Steg:
    1. Öppna Registereditorn med kommandot regedit i dialogrutan RUN eller sökrutan.
    2. På regedit klicka på arkiv/exportera.
    3. Skriv ett filnamn och spara. (Detta är bara för backup ändamål bara och kommer att ta en stund)
    4. Efter exporten. I REGEDIT gå till följande nyckel:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate.
    5. Expandera mappen WindowsUpdate.
    6. Högerklicka på ”AU” mappen och utföra Delete.
    7. Starta om maskinen


    svante
    Åskådare

     Tillbaka igen, har inte haft tid att ägna åt problemet förrän nu:

     Registernyckeln WindowsUpdate kan jag inte finna alls i regedit.

      

     Det låter väldigt konstigt för det är en systemnyckel som ska finnas på alla maskiner. Har du varit inne och städat systemregistret med något städningsprogram?


     svante
     Åskådare

      Jag svarade i morse, men fick medd. om att mitt svar hade fördröjts. Eftersom det inte verkar ha kommit fram ånnu kopierar jag det  här, ursäkta om det blir dubbelt:

      Konstigt, ja, men jag har inte själv ändrat något i registret. Om installationer av program har gjort det – inte en aning. Kollade min frus bärbara – där finns nyckeln. Kollade på nätet – många träffar på sökning om att den nyckeln saknas, men jag har inte sett något ännu som jag vill prova.

      Fortsatte leta och såg inlägg som pekade fel från Windows Update (nr 1809 tror jag nämndes). Körde felsökning på Win Update, som hittade något fel vilket rättades av AutomaticCorruptionRepairPlugin. Nu finns registernyckeln, dock inte AU-delen.

       
      <p style=”text-align: center;”></p>

      Har du dubbelkollat så att du har den senaste versionen av Windows 10? Om det finns en funktionsuppdatering kanske den löser problemet.


      svante
      Åskådare

       Enligt Windows har jag alla uppdateringar. Tyvärr såg jag fel – WindowsUpdate-nyckeln saknas fortfarande.

       Funderar på om jag borde göra en Update In-place, men det verkar vara mycket jobb och jag litar inte riktigt på att alla inställningar och program överlever operationen.

       Det du kan testa är att surfa till Microsoft och använda deras verktyg för att skapa ett bootbart USB-minne och från det reparera Windows. de använder formuleringen att installera Windows men det verktyget gör är att uppdatera till den senaste versionen av Windows. Om man redan har den versionen fungerar det i stället som ett verktyg för att reparera den befintliga installationen.


       svante
       Åskådare

        OK, tack för infon, ska kolla upp.


        svante
        Åskådare

         Nu har jag reparerat Windows enligt deras procedur, enklare än jag befarat. Dock ingen bättring för detta problem: Win+V: inget händer. Inställningar->Urklipp visar fortfarande texten om att vissa inställningar är dolda eller hanterade av min organisation.

          

         Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet