Utforskaren i Windows10

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 3 månader sedan.
Skapare
user-509786
Åskådare

I datorn har jag en massa mappar med jpg-bilder. För att hitta en viss mapp i Utforskaren får jag scrolla långt ner bland mapparna. Om jag inte är tillräckligt snabb att öppna mappen så hamnar jag plötsligt tillbaka högst upp igen i Utforskaren och får börja om med letandet. Mycket störande tycker jag. Finns något knep att komma runt detta?

/Leffe

På beskrivningen låter det som att det handlar om väldigt många mappar, den vanligaste anledningen till att det uppträder på det sätter är att Utforskaren börjar visa några mappar/filer medan den fortsätter att läsa in resten av ikonerna som ska visas. När Utforskaren har läst in alla uppdaterar den fönstret för att visa ”den nya versionen” som innehåller allt. Har man då väldigt många mappar och filer, eventuellt också på en mekanisk hårddisk och inte en SSD, kan det ta en stund för datorn att läsa in allt. Då kan effekten bli att du börjar söka medan datorn fortfarande uppdaterar, sedan uppdateras Utforskaren och din sökning avbryts.

Det enklaste sättet att kringgå detta är att fortsätta att dela upp i fler mappar och undermappar så att det inte tar så lång tid för datorn att läsa in allting som ska visas i fönstret.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.