VirtualBox och Windows 7?

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 4 månader sedan.
Skapare
milowa711428
Deltagare

Hej!

Har en gammal Windows 7-dator samt ett urgammalt program, Filmaker Pro 4.0 som jag använde på en ännu äldre dator med Windows XP. Jag undrar om jag kan använda FileMaker Pro på Windows 7 – datorn med hjälp av VirtualBox eller om det finns någon annan lösning där att köra FileMaker Pro.

Vill inte gärna trixa med min Windows 10-dator om det inte behövs.

Måhända en överflödig fråga, men har du testa att köra Filemaker i kompatibilitetsläget som finns i Windows 10? (Högerklicka på programfilen, välj Egenskaper och gå in under fliken Kompatibilitet. Där kan du välja att Windows 10 ska låtsas att vara Windows XP.

 

Med det sagt, den stora frågan är vilka operativsystem som Filemaker Pro 4 fungerar med. De enda systemkraven jag hittar säger att det krävs Windows 95/98/ME, så frågetecknen börjar redan vid Windows 2000. Jag skulle säga att om du ska satsa på att använda VirtualBox så skapa en virtuell Windows XP-dator och inte en virtuell Windows 7-dator, det känns ganska onödigt för om det fungerar med Windows 7 kan jag nästan slå vad om att det fungerar med Windows 10.


milowa711428
Deltagare

    Hej! Tyvärr funkar det inte ens att installera programmet  varken i Windows 10 datorn eller i Windows 7 datorn för det kommer upp en ruta som säger att det är ett ”16 bitars program som inte stöds”. Så jag får försöka skapa en virtuell XP dator först och prova igen.

    Det stämmer, men om du skapar en 32-bitars Windows 7-dator med Virtual Box så har den ett verktyg som kallas NTVDM (NT Virtual Dos Machine) som är gjort för att köra 16-bitarsprogram på 32-bitars Windows.


    user-529561
    Åskådare

      Hej,

      Jag har haft glädje o kunna köra, i snart ett år, WindowsXP i Oraclets Virtual Box. Lite problem har det alltid uppstått vid uppdateringar av Virtual Boxen men det har alltid lösts sig på något sätt. Men nu efter senaste uppdateringen(Genom Patch My PC) så har det inte kunnat gå o starta programmet. Det visar sig att det inte går att sätta på Windows XP längre(Strömbytaren i programmet i lägge OFF).

      Finns det någon hjälp att få?

      Tack på förhand.

      Aktieanalytiker

      Bara för tydlighetens skull, vilken strömbrytare är det du avser – är det Start-knappen för att starta en dator) i VirtualBox du menar? Och om jag har förstått saken rätt går det inte ens att starta den virtuella XP-datorn?

      Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.