W10 (20H2) hittar inte drivers för integrerat nätverkskort

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-579132
Åskådare

Jag har gjort nyinstallation av W10 som jag tidigare haft på min gamla HP Pavilion (CZB4480TGM) med Asus moderbord K8S-LA. I den gamla installationen så fungerade nätverkskort och ljud AC97. Efter nyinstalation på ren disk med nedladdad installations ISO. Så vägrar W10 att hitta drivers enligt ovan. AC97 har jag lyckats installera med filer jag hittat via forum på nätet. Det jag hittat för Realtek 8201 vägrar W10 att acceptera. Den gamla installationen var en uppgradering från W7 som kanske var en uppgradering från XP, vet ej. Ja läste på ett forum att en annan kille haft något motsvarande problem, men kan tyvärr inte finna det igen. Han påstod att han varit tvungen att byta ut en befintlig W10 fil mot en dito från en äldre w10 version. Då fick han installation av drivrutiner att fungera fult ut. Har ni någon läsning på mitt problem. Jag kör idag med ett nätverkskort i en PCI slott.

Att hitta vad man skulle kunna kalla rätt drivrutiner går inte eftersom moderkortet är så gammalt att det inte har stöd för någon version av Windows som är nyare än Windows 7. Om det fungerar med nätverkskortet i PCI-sloten skulle jag rekommendera att du fortsätter att använda det. Att installera något annat än garanterat drivrutiner är en verkligt dålig idé eftersom de kan vara modifierade och bokstavligt talat kan innehålla vad som helst. Det är ungefär som att köpa omärkta läkemedel av en ljusskydd person i trenchcoat bakom grillkiosken.

Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.