W10 är inte till för den som har defekt färgseende

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
an123123
Åskådare

Hej, har fått W10 installerat, vilket jag ångrar idag. Ingen förklarade för mig att om jag har defekt färgseende så är W10 inget för mig. Finns ingen stans i W10 prestige program om en så enkel ändring som att ändra deras ljusblå färg som finns nästan i alla texter och som går ihop med bakgrunden och blir nästan intill oläslig för en som har defekt färgseende. W10 = ett spindelnät med en massa nästan osynliga trådar – medan W7= ett heltäckande fint fulländat vävt tygstycke ???

MVH

SOAN

Vi hade frågan om den ljusblåa färgen på tapeten i en annan tråd, och det var en sak som var klurigare än vad man först kan tro. Det finns en mängd olika inställningar för färgfilter och en rad andra hjälpmedel och korrigeringar om man går in under Inställningar / Hjälpmedel. Just den ljusblåa färgen verkar det däremot inte finns någon uppenbar enkel lösning på, men det går.

Sök efter och starta Inställningar för högkontrast i Hjälpmedel. När du slår om switchen vid Aktivera högkontrast kommer skärmen att se ut som att en elefant har löpt amok i en färgaffär, men det är nu pysslandet startar. Börja med att välja ett tema som du vill förändra, exempelvis Högkontrast vit. I rutan under finnas det rutor för text, hyperlänkar et cetera, och genom att klicka på en rutan kan du själv välja precis vilken färg du vill. På så sätt går det att i mångt och mycket återskapa ett vanligt ”icke högkontrast-tema” och bara ändra de färger som du inte tycker fungerar. När du sedan klickar på Verkställ-knappen får du döpa temat, så du kommer inte att förstöra något standard-tema.

För att återgå till vanliga Windows behöver du bara stänga av Aktivera högkontrast igen.

Det är inte någon speciellt smidig lösning på vad som borde vara ett enkelt problem, men det fungerar.

En annan sak som kan testa är att gå in under Inställningar / Anpassning / Färger och vid inställningen Välj standardappläge välj Mörkt i stället för Ljust.

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet