Win 10 – router

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  perxyz10 7 år, 9 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Jag kör windows 10 på en Acer stationär. I går tappade den internetkontakten när jag satt och surfade. Jag kopplar upp mot en DLink dir 645 med hjälp av en Dlink DWA 140. Jag har försökt med tre olika antenner. Min router visas inte i listan på nätverk i närheten, men jag ser minst tio andra. Jag har försökt att ta bort den från kända nätverk, fast det hjälper inte. MS tycker att man skall stänga av rotern och sätta på den igen efter ett tag, viket jag gjort. Det gjorde ingen skillnad. Till saken hör att två andra datorer, W1o och en V7 funkar som de skall, fast de är bärbara och har inbygda antenner. Telefonerna funkar också. 

Det där är ett problem som har funnits länge, och som verkar komma och gå eftersom det kan vara väldigt många olika faktorer som kan orsaka det. det verkar som olika revisioner av Windows spelar in eftersom problemet kan dyka upp och försvinna av sig självt, men det verkar även ha att göra med vilket nätverkskort som sitter i datorn och vilken tillverkare av routern som används.

Somliga har sluppit problemet efter att de har bytt router medan andra har bytt nätverkskort. Andra har löst problemet genom att stänga av IPV6 i datorn, andra har hittat lösningen i att stänga av Bluetooth på datorn eftersom deras datorer av någon anledning inte kunnat hantera Bluetooth och WiFi samtidigt.

Det enda jag kan rekommendera på rak arm är att du ser till att Windows är uppdaterat, och att du går in i Enhetshanteraren och undersöker om nätverkskortet har några nyare drivrutiner. Du kan även besöka webbplatsen för företaget som har tillverkat nätverkskortet för att leta efter nyare drivrutiner.


perxyz10
Deltagare

    Tack för svaret! Jag har förstått att det kan vara hopplöst att hitta felet och jag har ingen lust att starta om från början. Det var lättlöst med hjälp av ett nätverk i 220-voltsnätet. På köpet fick jag mycket bättre fart mot internet. Fast ämnet kunde vara underlag till en intressant artikel.

     

     

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.