Windows 10 ändra färg

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 1 månad sedan.
Skapare
an123123
Åskådare

Hej, har fått in w10 i datorn, men i all e-post som kommer så är färgen eller rättar sagt ingen alls i meddelanden i en mycket svag blåtonig färg och om man har defekt färgseende så går denna färg ihop med bakgrunden och är nästan omöjlig att läsa och då texten är mycket svag i sig själv. Jag skulle vilja ändra textens färg ifrån den svaga blåtoniga tunna färgen till svart som det är i w7, varför ändra på något så viktigt som både svag tunn text o till en färg som nästan går ihop med bakgrunden. Finns det någon stans att ändra dessa viktiga saker så man kan läsa texten direkt utan att behöva sitta i kisa efter att hitta  läsbart läge där man kan läsa texten.

PS Bäst o tillägga att jag har alldeles nya glasögon, annars så är väl det någon som rekommenderar detta direkt DS

MVH

SOAN

Det låter som att du redan har frågan någon annanstans, men jag har inte för avsikt att rekommendera glasögon. 🙂

Innan vi börjar kasta oss över färginställningar – vilket program är det du använder för e-post? Är det Outlook, Thunderbird, den inbyggda appen E-post i Windows 10, eller använder du webbmail så att du använder en webbläsare?


an123123
Åskådare

    Hej det är Outlook som jag har som e-post, och jag har inte frågat någon annan stans.

    MVH  SOAN

    Bifoga filer:

    Det där var en synnerligen intressant fråga. Jag har jagat och grävt både kors och tvärs och det finns färginställningar för det mesta i både Windows och i Outlook, men det verkar inte finnas någon inställning för den blåa färgen. Jag har dock upptäckt ett sätt där det i teorin går att lösa problemet men det kräver lite pyssel.

    Sök efter och starta Inställningar för högkontrast i Hjälpmedel. När du slår om switchen vid Aktivera högkontrast kommer skärmen att se ut som att en elefant har löpt amok i en färgaffär, men det är nu pysslandet startar. Börja med att välja ett tema som du vill förändra, exempelvis Högkontrast vit. I rutan under finnas det rutor för text, hyperlänkar et cetera, och genom att klicka på en rutan kan du själv välja precis vilken färg du vill. På så sätt går det att i mångt och mycket återskapa ett vanligt ”icke högkontrast-tema” och bara ändra de färger som du inte tycker fungerar. När du sedan klickar på Verkställ-knappen får du döpa temat, så du kommer inte att förstöra något av standard-temana.

    För att återgå till vanliga Windows behöver du bara stänga av Aktivera högkontrast igen.

    Det är inte det smidigaste sättet att lösa problemet, men det är än så länge det enda jag har hittat.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.