windows 10 film/video app skalar upp bilden till oläsligt

Löst
Detta ämne innehåller 19 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 7 månader sedan.
Skapare
gunnar.berg
Åskådare

alla video snuttar i media skalas upp t,ex. aftonbladet. expressen svtplay. Har försökt att återställa appen, försökt att ändra tillgängliga parametrar men test videon i inställningar ändras inte. kör på en HP windows 10 64 bitar. viaplay och cmore funkar utan problem  Önskar hjälp med en lösning

Med vänlig hälsning Gunnar

Vilken app är det du använder?


gunnar.berg
Åskådare

    windows standard app

    Windows standard-app är Film&TV och den kommer inte åt någon av de webbtjänster som du räknar upp.


    gunnar.berg
    Åskådare

      inställningar/appar/videouppspelning  Vid test uppspelning video fönstret blir resultatet kraftigt uppskalad bild. Det är denna inställning som är fel. jag misstänker att felet uppkom vid senaste uppdateringen

      Det är generella inställningar för videouppspelning som omfattar appar som använder funktionerna som är inbyggda i Windows 10, och där finns inte någon inställning för att skala upp bilden. Du kan ju testa att ändra den automatiska bearbetningen och att spela upp i lägre upplösning men jag tror inte att det kommer att förändra något. Jag misstänker att det är någon inställning i appen som du använder för uppspelningen.


      gunnar.berg
      Åskådare

        Problemet är att jag inte vet vilken app som används. jag har inte laddat ner någon själv. Hur kan man kontrollera

        vilken spelare som används

        När filmen spelas upp, testa att trycka på ESC-tangenten för att avbryta uppspelningen och se om det dyker upp någon form av menyrad eller liknande längst upp på skärmen eller i programfönstret. Där brukar programnamnet stå.


        gunnar.berg
        Åskådare

          På aftonbladets video snuttar används SMP stream JW player 8.2.2 på svtplay mpeg-dash res 1280×720 dim 1148×645 uppgifterna kommer fram via höger klick

          Det säger bara vad det är för videoformat, tyvärr ingenting om vad de visas i för program/app. Det är inte så att du använder webbläsaren för att besöka de olika webbplatserna?


          gunnar.berg
          Åskådare

            Jag använder edge och chrome finns det något alternativ

            Då vet vi att det är vanliga webbläsare du använder. Du skulle kunna testa att använda Firefox om du vill.

            En annan sak som du skulle kunna testa för att se om det är något fel med videouppspelningen är att söka efter och starta Felsök och där starta guiden för Videouppspelning. Om det är någon inställning är det inte säkert att det klassas som ett fel, men det är värt ett försök. Om det inte hjälper ser vi till att testa något annat.


            gunnar.berg
            Åskådare

              Jag körde felsökningen på videouppspelning utan resultat = inget fel

              Med skalas upp, menar du att det blir fullskärm eller att det blir en större bild? Skulle du kunna bifoga en skärmdump som visar hur det ser ut?


              gunnar.berg
              Åskådare

                hur gör man en skärmdump?  bilden visar ett utsnitt kraftigt uppförstorat t.ex. provbilden i inställningar visar  höger höft och lite senare kameran under panoreringen. det enda tillkommande programuppladdning har varit malware iobit från fördelszoonen

                Det enklaste sättet att ta en skärmdump är att hålla ner Windows-tangenten och trycka på Print Screen-tangenten, då sparas hela skärmen i mappen Skärmbilder som ligger i Bilder-mappen. Om du bara vill spara en del av skärmen kan du använda verktyget Skärmklippsverktyget.

                Ämnet ’windows 10 film/video app skalar upp bilden till oläsligt’ är stängt för nya svar.