Windows 10 meddelar inget internet fast det mesta funkar

Inte löst
Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 2 år, 6 månader sedan.
Skapare
perxyz10
Deltagare

Hej jag har en datorr med följande Windows installerad:

Utgåva Windows 10 Home
Version 20H2
Installerad ‎2021-‎01-‎15
OS-version 19042.1288
Gränssnitt Windows Feature Experience Pack 120.2212.3920.0

Jag använder Ethernet för att ansluta till min router, en lite äldre DLink. När jag skulle lägga en patiens med påstod programmet att jag inte hade någon Internetåtkomst. Samtidigt hade jag webbläsaren,  Brave, igång och streamade från Viaplay utan problem.   Har ni någon idé om vad som händer i datorn?

/per

PS Även Edge verkar funka som det skall.


perxyz10
Deltagare

    Problemet är löst. Det fanns en bios-uppdatering som jag inte installerat. Jag gjorde det och då verkar det som tidigare. Det är inte alltid bra att följa devisen ”Rör inte det som funkar”. Fas jag funderar fortfarande på vad det kan ha varit. MacAfee  tyckte inte att det fanns något virus. Finns det virus som ger sig på Bios?

     

    ”Rör inte det som funkar” är verkligen en devis att ta med en stor nya salt. 🙂

    Eventuellt kan det ha varit programmet som gjorde ett anrop till internet och inte fick svar i tid, och det tolkades som att det inte fanns internet. Detta medan Viaplay streamade från en annan plats på internet och att det svarade snabbt nog.

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.