Windows 7: Login-knas

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av Support PC-tidningen Support PC-tidningen 10 år, 7 månader sedan.
Skapare
laszlom475215
Deltagare

Varje gång jag startar min Win 7 Professional-maskin försöker Windows att logga in automatiskt med ett lösenord som inte längre stämmer. Jag måste klicka på ‘försök igen’ och då kommer ‘login-rutan’ upp där jag kan skriva in användarnamn och det korrekta lösenordet, och sen är allt OK.

Hur skall jag få Windows att ‘glömma bort’ det där felaktiga lösenordet och sluta med att försöka logga in mig automatiskt med det?

Jag vill gärna komma till login-skärmen direkt för att logga in med rätt uppgifter på en gång.

Jag kan heller inte få Windows att komma ihåg mitt nya korrekta lösenord och logga in mig automatiskt med det. Den envisas att gå omvägen via det felaktiga gamla lösenordet.

Tacksam för råd och dåd

LaszloM

Hej Laszlo

Du kan nollställa inloggning till datorn/bios genom att ta bort klockbatteriet på moderkortet. Det har storleken som en gammal 50 öring ungefär.

 

 


laszlom475215
Deltagare

    Tyvärr fungerar icke detta råd. Jag har tagit ut batteriet i flera minuter, men likväl kommer det upp ett meddelande om att användarnamn eller lösenord är fel, och sen tvingas jag göra ett nytt försök manuellt, precis som förut.

    Däremot var jag tvungen att ställa in datum och tid igen efter att batteriet tagits bort. Datum och tid ‘glömdes bort’, men inte ‘fel användarnamn eller lösenord’.

    Tacksam för ytterligare ledtrådar/tips

    Mvh LaszloM

    Gör en backup av dina filer och återställ datorn till fabriksinställningar med en återställnings cd alternativt från datorns hårdsik (vissa konfigurationen finns återställningen på en annan partition)

    Forumet ’WINDOWS’ är stängt för nya ämnen och svar.