Windows FOTON – När minnet snart inte räcker till.

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 dagar, 2 timmar sedan.
Skapare
TordM
Åskådare

Jag har en ASUS Laptop med 256GB SSD.disk och 8GB DDR4 RAM.

155GB används och 82,5GB är ledigt. Storage Sense indikerar Tillf.filer 81.3GB, Appar o funk. 20.0GB, Bilder 19,2GB o annat 1.7GB.

Jag har behov att öka bildutrymmet. Vilket är bästa sättet att expandera lagringsutrymmet (extern USB-enhet, utökad SSD-disk, molnlagring eller annat)?

Jag använder WinFOTON och vill fortsätta med det eller finns det ett bättre alternativ?  Hur styrs vilka lagringsareor förutom C-disken som FOTON ska ”inkorporera”?  Vilka problem kan uppstå för mej? Eller är Google FOTO bättre? Kan jag använda båda?

Vänligen Tord Martinson

Många och bra frågor som jag ska försöka beta av en efter en.

Bästa sättet att utöka bildutrymmet, det skulle jag vilja formulera om till vad som är bästa sättet att utöka utrymmer – vad du sedan använder utrymmet till är ju upp till dig.
Jag skulle säga att det tveklöst bästa men också trassligaste sättet (eftersom du har en laptop) är att byta till en större SSD. Att ha en lagringsenhet fast monterad i en dator är alltid bättre än externa lösningar. Det skulle givetvis vara trevligt om datorn hade plats för två interna hårddiskar/ssd-enheter men det är ganska få bärbara datorer som har den möjligheten.
Att använda molnlagring behöver inte nödvändigtvis ge extra utrymme även om det ofta finns möjlighet att aldrig lagra lagrade filer på datorn utan enbart ha dem i molnet ända tills de används – då hämtas de, och när du är klar laddas de upp till molnet igen och plockas bort på datorn. Det är dock en aningen stökig metod som också handlar om vilken tjänst du använder och hur mycket lagringsutrymme den erbjuder.
Den överlägset enklaste metoden är att ansluta en extern USB3-hårddisk.

När du säger WinFOTON antar jag att det är appen Foton som är inbyggd i Windows 10 du åsyftar? Här beror det helt och hållet på vilka krav på funktioner och verktyg du har. Foton är kraftfullare än man kan tro (har du läst den här artikeln? Där berättar vi bland annat hur du lägger till fler platser som programmet ska hålla koll på.) Om du är nöjd med vad Foton erbjuder är det inget självändamål att byta till något annat, om du däremot saknar någon funktion kan det vara värt att se sig om efter något. Photoshop Element är till exempel väldigt bra men kostar en slant.

/ PC-tidningen support

Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet