Forumsvar skapade


chbengt
Åskådare

  Om man, som jag, byggt datorn själv måste man vara medveten om att det kan finnas delar som inte alltid fungerar i en uppdatering. Av den anledningen brukar jag göra en ren installation varje gång det släpps en ny version av Windows. Det konstiga denna gången var att de nyaste filerna från servern inte fungerade medan min äldre brända skiva gjorde det. Nå, det kommer ju snart en ny version igen. Spännande.


  chbengt
  Åskådare

   Kan vara så att jag haft otur eller så är det något i hårdvaran som bråkar. Tillbaka till aktivitetsvyn. Efter ominstallation kom länken med aktiviteter fram och den registrerar även officehändelser. Problem löst.


   chbengt
   Åskådare

    Nu är jag med på banan igen. Konstigt med windows. Tillbaka till Legacy. Jag har lagt säkerhetskopiorna och multimedia på sina platser i mina dokument innan jag installerade programvaran. Allt verkar funka som det ska. Problemet löst.


    chbengt
    Åskådare

     Okay. Jag berättar nu för alla att den uppdateringen var tydligen korrupt. Så även de installationsfiler som man hämtar på windows servern. Jag löste det genom att installera en sparad äldre version av 1809. Har även kontakt med windows supporten. Får se om detta drabbar fler.


     chbengt
     Åskådare

      Jag ska kolla den också. Min dator totalhavererade igår efter en korrupt windowsuppdatering. Har nu installerat en lite äldre version av 1809 som funkar. Tur jag sparar installationsfiler på disk. Jag vet att jag är ute ur ämnet nu, men känner ni till den uppdateringen som släpptes 8/3 2019?


      chbengt
      Åskådare

       Nixpix, funkade inte heller. Länkarna verkar vara borta totalt.


       chbengt
       Åskådare

        Nu har office helt slutat att fungera. Igår uppdaterades office och även windows 10. Resultatet är att inga officeprogram kan öppnas. Det kommer ett meddelande att operativsystemet inte är konfigurerat att köra det här programmet.


        chbengt
        Åskådare

         Den länken finns inte.


         chbengt
         Åskådare

          Office professional plus 2019.


          chbengt
          Åskådare

           Allting står på men officepaketet är inte med i listan över apparna.


           chbengt
           Åskådare

            Den ska jag prova när jag har tid. Återkommer senare.


            chbengt
            Åskådare

             Det kan vara den möjliga förklaringen att de ändrat version. Var ju ett tag sedan jag arbetade i programmet.

             Programmet heter ju 9.0 som från början men det säger kanske inte så mycket.


             chbengt
             Åskådare

              Ja. Jag lade säkerhetskopiorna på en annan hårddisk. Nu har jag provat att manuellt flytta alla filer inklusive datafiler till standardplats innan installation men det hjälpte inte.


              chbengt
              Åskådare

               Nej. Jag har nu ominstallerat programmet med samma resultat som tidigare. Tänker mig möjligheten att om jag öppnar den sista backupen är det den redan fel. Har nu öppnat en tidigare backup men inget tycks hjälpa. Får kanske krypa till korset och återskapa alla länkar till rätt bilder.


               chbengt
               Åskådare

                Jo, det hjälpte ju inte att lägga filerna där de ska ligga enligt programmet. Blir då lösningen att lägga in filer och backupen i rätt mapp före installation av programvaran. Det verkar inte funka att öppna som ny fil eller på något sätt lura programmet.