Forumsvar skapade


kenjan785468
Deltagare

  Tack för ditt svar! Jag försöker bara att hitta någon anledning att slippa en jobbig och tidskrävande ominstallation av Windows men det ser ut som att det är det enda alternativet som återstår. Om jag förstått det rätt ska jag kunna göra en ominstallation av ett förinstallerat Windows utan skiva och kod eller krävs det något annat?


  kenjan785468
  Deltagare

   Hej igen! Har grunnat på det här konstiga problemet och vill kolla med en expert. När jag köpte datorn fanns en provinstallation av Officepaketet (kanske bara Word och Excel, kommer inte ihåg så noga) som skulle fungera någon eller några månader. Jag avinstallerade detta paket för att i stället installera mitt gamla beprövade Office 2010. Under tiden efter det dök det då och då upp frågor om jag inte skulle köpa det nya, dyra Office i stället. Kan mina problem ha att göra med denna avinstallation som kanske inte lyckades av någon anledning?


   kenjan785468
   Deltagare

    Tack för tipset! Öppna med gav samma resultat, dvs en snurrande ring och sedan inget mer. Provar med en ominstallation få se vad det ger!<i></i>


    kenjan785468
    Deltagare

     I ett sista försök har jag testat Libre Office och avinstallerat MS Office. Resultatet blev lika tråkigt så nu är jag övertygad om att det är Utforskaren som är boven i dramat. Min fru har en annan dator med samma konfiguration och där fungerar det (än så länge). På MS hemsidor finns det inte mycket hjälp att få utan där är rådet det självklara att uppdatera drivrutiner etc.

     En summering: När jag öppnar utforskaren och försöker öppna en Word eller Excel-fil får jag bara en blå snurrande ring och inget händer. Klickar jag i rutan blir hela rutan ogenomskinlig och man får stänga utforskaren genom att klicka på pilen i övre högra hörnet. Detta började för någon vecka sedan. Pdf och bilder går bra. Att öppna en fil (Word eller Excel) inifrån programmen går också bra. Det blir samma resultat med Libre Office.


     kenjan785468
     Deltagare

      Hej igen! Har uppdaterat grafikkortets drivrutiner (Nvidia Geforce GTX 1060) men problemet finns kvar. Verkar som alternativen börjar ta slut och det enda som återstår är en ominstallation. Kan du tipsa om hur man gör detta med ett förinstallerat W10? Har inget att återgå till heller eftersom återställningspunkterna som standard är borttagna enligt vad jag läste i er tidning.
      Tack på förhand!


      kenjan785468
      Deltagare

       Hej och tack för alla råd och tips. En betydelsefull sak som jag tyvärr inte tänkt så mycket på är att Utforskarens verktygsfält (det övre) blir grått, dvs att man inte kan använda någon funktion.. Detta kanske kan ge en ledtråd till problemets lösning. Ska testa Libre Office och se om det funkar bättre än ett gammalt MS Office.


       kenjan785468
       Deltagare

        Hej igen!
        Ja det är bara Word och Excel som spökar, bilder och Pdf verkar gå bra. Har kört Systemfilsgranskaren som inte hittade några fel. Man måste se upp med hur man skriver kommandon i Sfc, den kräver mellanslag både här och där.
        Ska jag byta ut Office mot Libre Office eller kan man reparera Windows på något sätt? Några tips?


        kenjan785468
        Deltagare

         Hej!

         Efter att ha installerat om, uppdaterat och slutligen reparerat Office kvarstår problemet. I bland öppnas dokumentet men sen kommer den snurrande ringen och låser det hela. Finns det någon möjlighet att reparera utforskaren eller måste jag installera om hela Windows? Kan du ge några tips om hur man gör detta i så fall? Finns det några tips om inställningar i utforskaren?
         Hälsningar Kenneth Jansson


         kenjan785468
         Deltagare

          Hej igen! Nu har jag med hjälp av din anvisning och MS hemsida uppdaterat allt som gick att uppdatera. Problemet finns dock kvar och jag undrar om problemet finns i Office. Jag kan ju öppna ett dokument inifrån Word och Excel. Lutar mer och mer åt att det kan vara något knas i utforskaren eftersom problemet uppstår när jag ska hantera en fil (öppna, flytta, kopiera)  i utforskaren. Kan det vara någon inställning i utforskaren och finns det någon som råkat ut för något liknande? Kan man reparera utforskaren och hur gör man i så fall?

          Jag kanske borde ändra rubriken på detta inlägg eller starta en ny tråd?


          kenjan785468
          Deltagare

           Hej!

           Vet inte riktigt vad som hänt men nu tycks problemet vara löst. Jag fick en Windowsuppdatering och efter det kunde jag komma åt behörigheterna för skrivare och server. Fyllde i några kryssrutor och sedan funkade det hela.
           Jag får tacka för den tid som du lagt ner!
           Hälsningar Kenneth Jansson


           kenjan785468
           Deltagare

            Hej igen! Har testat med din beskrivna metod att försöka låta Windows ordna allt. Gick inte alls. Har gjort flera omstarter med mellanliggande rensningar och kört utan min USB-switch men inget verkar hjälpa. Hittar inte något användbart på MS hemsida heller. Varför går det att skriva ut vanliga Word och PDF filer men inte från epost eller webbsidor. Finns det några skillnader mellan dessa filtyper? Kan det vara något behörighetsproblem som jag inte förstått? Under fliken skrivarserver finns det en ruta för behörigheter som är grå och alltså inte går att påverka. Där finns en massa kryssrutor som jag inte kommer åt av någon anledning. Jag är inloggad som administratör (om jag inte missförstått något). Tacksam för all hjälp!

            Hälsningar Kenneth Jansson


            kenjan785468
            Deltagare

             Av praktiska skäl är det svårt att använda routerns USB port. Jag har testat utan USB switchen och det blir lika dåligt resultat. Det konstiga är ju att om jag öppnar ett dokument från en mapp i datorn går det utmärkt att skriva ut via switchen och om jag använder urklippsverktyget på en webbsida eller epost kan jag också skriva ut utan problem. Förut kunde jag skriva ut direkt från epost eller en webbsida.
             Problemet dök som sagt upp efter att jag bytt den ena datorn och var tvungen att göra en nyinstallation av skrivarprogrammet samtidigt som det kommer en massa windowsuppdateringar. Kan Norton orsaka sånt här?


             kenjan785468
             Deltagare

              Bifogar ett skärmklipp och klippet infogat i ett Worddokument.


              kenjan785468
              Deltagare

               Tack för svaret!
               Problemet visade sig vara ett störningsproblem eftersom problemet fanns kvar efter att jag fått byta mitt tangentbord och mus (tack Kjell o Company). Lösningen var att koppla bort mitt trådlösa bredband och köra via kabel. Tråkigt, men nu fungerar det.