Forumsvar skapade


kenroj
Deltagare

  Samma här. Hur kan det överhuvud taget komma sig att larmet går ut på finska språket? Har ni en systertidning som är på finska eller vadå? Se till att säkerhetslarmet i Sverige endast går ut på svenska språket och inte finska. Det är viktigt för ert förtroende. Jag förstår ingenting hur det kunde hända. Det får inte ske i fortsättning. Hoppas det var en engångshändelse. För övrig vad stod det i larmet? Skicka ut det en gång till på svenska så att vi förstår vad det handlar om. Tack på förhand.


  kenroj
  Deltagare

   Ett påpekande angående OkayFreedoom

   Ni bör inte använda Google Chrome när ni använder OkayFreedom om ni har ett Google konto kopplat till Chrome!

   Detta hände mig att jag fick en massa varningar per mail att någon hade loggat in på mitt konto i de länder som jag hade använt. Det var förstås att Chrome trodde att någon i de länderna hade loggat in på mitt konto. Men det var ju jag som hade använt dom länderna som surfpunkter.

    


   kenroj
   Deltagare

    Det är en Epson skrivare. Men det där meddelandet får jag på alla mina enheter. Det är väl virusprogrammet som reagerar så. Enligt Trend micro Housecall är nätverket säkert.


    kenroj
    Deltagare

     Har nu kört programmet och det fungerar väl. Men under körningen så varnar mitt virusprogram Bitdefender som säger:

     Threat Deteted

     Web threat Exploit Commandinjection deteced on 192.168.1.211 was blocked on port 80.

     Så är det på varje enhet i nätverket. Jag tror inte det är någon fara utan virusprogrammet regerar så när Trend micro Housecall körs. Programmet verkar i varje fall fungera som det ska

      

      


     kenroj
     Deltagare

      Skulle ladda ner Trend micro Housecall då säger tillägget i Chrome ”Malware Browser Guard” att filen är infekterad. Det tror jag inte utan det går ju att gå runt varningen och då går det att ladda ner filen. Varför reagerar Malware Browser Guard på detta sättet på er hemsida?

       


      kenroj
      Deltagare

       Nu är det ju så att kortet fungerar utmärkt i den dator som är har version 1903 när man snabbt har flyttat det från den gamla datorn där det fungerar från början. Det konstiga är att hur kan den starta upp på den gamla datorn och sedan när man snabbt flyttar kortet till den nya datorn så fungerar kortet utmärkt så länge datorn är på. Då läses drivrutinerna in. Det ser man i Enhetshanteraren. Det var det frågan handlade om.  Hur kan kortet aktivera drivrutinerna på den nya datorn när kortet har startat upp på den gamla datorn??


       kenroj
       Deltagare

        Använder en Home variant. Har kört Malwarebytes och den gjorde 47 st anmärkningar på  Auslogics BoostSpeed 9. Det borde ni skriva om vilka program som Malwarebytes anmärker på som är ofarliga. Det börjar bli lite väl många.

        Jag har även kontrollerat systemfilerna och dom är ok med scannow. Jag tror att det enda lösningen är att installera om systemet men det får vänta för datorn fungerar annars hur bra som helst.

        Beträffande Chrome att det står att den ”Hanteras av organisationen” så kom den med version 73.

        Det är ingenting att bry sig om. Varför det står så är obegripligt, det lär vara någon form av Chromes policies

        Det kan man ta bort. Instruktioner hur man gör finns här:

        https://www.askvg.com/fix-your-browser-is-managed-by-your-organization-in-google-chrome/

        Det vore bra om ni undersökte det lite närmare. Jag tror att många, många känner oro inför detta och liksom jag undrar vad det innebär.


        kenroj
        Deltagare

         Det går tyvärr inte då den delen är gråmarkerad, varför vet jag inte, det står att den delen hanteras av organisationen som inte finns med röd text, Hur får man bort det och vad är det som åstadkommer det. Har även en annan dator i samma nätverk och där finns inte den röda texten. Där kan man ändra alternativen.

         Se skärmklipp. Det är likadant i Chrome att det står att den hanteras av en organisation. Vilken då????. Det finns ingen organisation i mitt fall. Det hela är mystiskt.

         Bifoga filer:

         kenroj
         Deltagare

          Det fungerade inte. Är det här något som kom med uppdateringen till Windows 1903 eller kan det vara något annat som gör det. Vad är det som är organisation när jag inte är ansluten till någon sådan. Det finns ingen koppling till något företag eller skola.

          Det är ju samma sak i Google Chrome. Där står det längst ner  under Avsluta programmet att programmet hanteras av organisationen.

          Kan det vara något annat program som stör? Alla tilläggen är avstängda. Det hela verka vara väldigt mystiskt.


          kenroj
          Deltagare

           Viss det är bra men Connectify saknar den utomordenligt viktiga funktionen att dela ut internetkopplingen om man som jag använder mobilt bredband via en usb-sticka. Funktionen finns i den kommersiella versionen men då måste man betala för den. Så därför är den inbyggda funktionen i Windows 10 bättre för det kostar inget extra att använda den om man måste använda mobilt bredband


           kenroj
           Deltagare

            Kan inte installera LastPass

            Laddade hem filen lastpass_x641.exe till min dator. Kör Windows 10 ver 1803. Jag klickar på installationsfilen och en ruta kommer upp som frågar om jag vill installera filen.Jag klickar på Ja. Sedan händer det ingenting.

            Vad är det för fel. Är det fel på filen som ligger i Födelsezonen eller behöver man vara inloggad som huvudadministratör för att det ska fungera? Klickar man på krysset så att UAC stängs så kommer det upp ett meddelande:

            Asministrative privileges are required.

            Please ask your System Administrator for assistance.

            ERROS=C

            Jag är ju min egen administratör. Alla andra program går ju att installera som vanlig, varför inte detta?


            kenroj
            Deltagare

             Ingen lag utan undantag. I samma lagtext som du refererade till står lite längre ner i lagtexten i 52 d § sista stycket står:

             Skydd för tekniska åtgärder 52 d § Det är förbjudet att utan samtycke från upphovsmannen eller dennes rättsinnehavare kringgå en digital eller analog spärr som hindrar eller begränsar framställning av exemplar av ett upphovsrättsligt skyddat verk, kringgå en teknisk skyddsprocess, exempelvis en kryptering, som hindrar eller begränsar tillgängliggörande för allmänheten av ett upphovsrättsligt skyddat verk eller kringgå en annan teknisk åtgärd som hindrar eller begränsar sådant tillgängliggörande.
             Första stycket gäller inte när någon som lovligen har tillgång till ett exemplar av ett upphovsrättsligt skyddat verk, kringgår en teknisk åtgärd för att kunna se eller lyssna på verket. Lag (2005:359).
             I det här fallet så är det samma lagtext som utfärdad den 26 maj 2005. (Lag (2005:359).
             Hur ska man tolka det? Lovligen bör tolkas att har man köpt en dvd eller cd så har man också rätt att titta och lyssna på verket även om man måste kringgå en teknisk åtgärd som det står i lagtexten. Eller måste det tolkas av jurister i en domstol?
             Hur kan en konkurrent till er ha en stor artikel i juni 2017 hur man kopierar köpta dvd till andra media om det inte skulle vara laglig för privat bruk. Skulle dom medvetet bryta mot lagen? Skulle inte tro det.


             kenroj
             Deltagare

              I denna information om lagar om kopieringsskydd  säger lagen att du har rätt att använda vilken apparat du vill för att exempelvis lyssna på en cd-skiva eller titta på en dvd-film. Om du måste bryta ett kopieringsskydd för att kunna göra det här då är det också tillåtet – så länge du har fått tag i skivan på ett ärligt sätt.


              kenroj
              Deltagare

               Det är tydlig att det är olika bud om vad man får och inte få göra med sina egna DVD-filmer. Har kollat runt på nätet och de flesta tolkar lagen på detta sättet:

               Frågan är förstås om det här är lagligt. Svaret är att man hamnar i en gråzon. Att rippa en film och dela den med en massa andra är förstås förbjudet. Däremot säger lagen att du har rätt att använda vilken apparat du vill för att exempelvis lyssna på en cd-skiva eller titta på en dvd-film. Om du måste bryta ett kopieringsskydd för att kunna göra det här, då är det också tillåtet – så länge du har fått tag i skivan på ett ärligt sätt.

                


               kenroj
               Deltagare

                Vill du slippa problem med att Malwarebytes sätter Advanced SystemCare i karantän så gör så här enligt ett forum för Malwarbytes.

                Om du av någon anledning vill fortsätta använda Advanced SystemCare, kan du helt enkelt avmarkera detekteringarna och klicka på Nästa efter en skanning med Malwarebytes och prompten frågar dig om du vill ”Ignorera en gång” eller ”Ignorera alltid”. Om du ignorerar alltid kommer det inte att detekteras längre och det kommer inte längre att sätta Advanced SystemCare i karantän.