Forumsvar skapade


kenroj
Deltagare

  Använder en Home variant. Har kört Malwarebytes och den gjorde 47 st anmärkningar på  Auslogics BoostSpeed 9. Det borde ni skriva om vilka program som Malwarebytes anmärker på som är ofarliga. Det börjar bli lite väl många.

  Jag har även kontrollerat systemfilerna och dom är ok med scannow. Jag tror att det enda lösningen är att installera om systemet men det får vänta för datorn fungerar annars hur bra som helst.

  Beträffande Chrome att det står att den ”Hanteras av organisationen” så kom den med version 73.

  Det är ingenting att bry sig om. Varför det står så är obegripligt, det lär vara någon form av Chromes policies

  Det kan man ta bort. Instruktioner hur man gör finns här:

  https://www.askvg.com/fix-your-browser-is-managed-by-your-organization-in-google-chrome/

  Det vore bra om ni undersökte det lite närmare. Jag tror att många, många känner oro inför detta och liksom jag undrar vad det innebär.


  kenroj
  Deltagare

   Det går tyvärr inte då den delen är gråmarkerad, varför vet jag inte, det står att den delen hanteras av organisationen som inte finns med röd text, Hur får man bort det och vad är det som åstadkommer det. Har även en annan dator i samma nätverk och där finns inte den röda texten. Där kan man ändra alternativen.

   Se skärmklipp. Det är likadant i Chrome att det står att den hanteras av en organisation. Vilken då????. Det finns ingen organisation i mitt fall. Det hela är mystiskt.

   Bifoga filer:

   kenroj
   Deltagare

    Det fungerade inte. Är det här något som kom med uppdateringen till Windows 1903 eller kan det vara något annat som gör det. Vad är det som är organisation när jag inte är ansluten till någon sådan. Det finns ingen koppling till något företag eller skola.

    Det är ju samma sak i Google Chrome. Där står det längst ner  under Avsluta programmet att programmet hanteras av organisationen.

    Kan det vara något annat program som stör? Alla tilläggen är avstängda. Det hela verka vara väldigt mystiskt.


    kenroj
    Deltagare

     Först rekommenderade ni Patch My PC för att uppdatera olika program, sedan så rekommenderade ni Kaspersky Software Updater. Jag har använt Patch My PC sedan 2015 och det finns inget program som slår det när det gäller uppdateringar, och det har ni också kommit på för att först nu så inkluderar ni det i ert säkerhetspaket, vilket är bra. Kaspersky Software Updater var ett väldigt dåligt program jämfört med Patch My PC. Det hittade knappt några program jämfört med Patch My PC. Advanced SystemCare kan också uppdatera olika program som även Gary Utilities gör. Men Patch My PC är bäst för det programmet gör allt i bakgrunden. Jag märkte att om man uppdaterar program som vill installera andra program som man inte vill ha, så när Patch My PC installerar program så installerar det bara det rätta programmet. Ett problem med dessa program är att om man har en svensk version av te x Thunderbird eller Libre Office så får man vara uppmärksam för programmet kan installera en engelskspråkig version över den svenska, som kan ligga före den svenska utgåvan. Men det är inga problem för i Patch My PC kan man stänga av att vissa program inte ska uppdateras av programmet, utan att man uppdaterar dom programmen från programmen själva.


     kenroj
     Deltagare

      Viss det är bra men Connectify saknar den utomordenligt viktiga funktionen att dela ut internetkopplingen om man som jag använder mobilt bredband via en usb-sticka. Funktionen finns i den kommersiella versionen men då måste man betala för den. Så därför är den inbyggda funktionen i Windows 10 bättre för det kostar inget extra att använda den om man måste använda mobilt bredband


      kenroj
      Deltagare

       Kan inte installera LastPass

       Laddade hem filen lastpass_x641.exe till min dator. Kör Windows 10 ver 1803. Jag klickar på installationsfilen och en ruta kommer upp som frågar om jag vill installera filen.Jag klickar på Ja. Sedan händer det ingenting.

       Vad är det för fel. Är det fel på filen som ligger i Födelsezonen eller behöver man vara inloggad som huvudadministratör för att det ska fungera? Klickar man på krysset så att UAC stängs så kommer det upp ett meddelande:

       Asministrative privileges are required.

       Please ask your System Administrator for assistance.

       ERROS=C

       Jag är ju min egen administratör. Alla andra program går ju att installera som vanlig, varför inte detta?


       kenroj
       Deltagare

        Ingen lag utan undantag. I samma lagtext som du refererade till står lite längre ner i lagtexten i 52 d § sista stycket står:

        Skydd för tekniska åtgärder 52 d § Det är förbjudet att utan samtycke från upphovsmannen eller dennes rättsinnehavare kringgå en digital eller analog spärr som hindrar eller begränsar framställning av exemplar av ett upphovsrättsligt skyddat verk, kringgå en teknisk skyddsprocess, exempelvis en kryptering, som hindrar eller begränsar tillgängliggörande för allmänheten av ett upphovsrättsligt skyddat verk eller kringgå en annan teknisk åtgärd som hindrar eller begränsar sådant tillgängliggörande.
        Första stycket gäller inte när någon som lovligen har tillgång till ett exemplar av ett upphovsrättsligt skyddat verk, kringgår en teknisk åtgärd för att kunna se eller lyssna på verket. Lag (2005:359).
        I det här fallet så är det samma lagtext som utfärdad den 26 maj 2005. (Lag (2005:359).
        Hur ska man tolka det? Lovligen bör tolkas att har man köpt en dvd eller cd så har man också rätt att titta och lyssna på verket även om man måste kringgå en teknisk åtgärd som det står i lagtexten. Eller måste det tolkas av jurister i en domstol?
        Hur kan en konkurrent till er ha en stor artikel i juni 2017 hur man kopierar köpta dvd till andra media om det inte skulle vara laglig för privat bruk. Skulle dom medvetet bryta mot lagen? Skulle inte tro det.


        kenroj
        Deltagare

         I denna information om lagar om kopieringsskydd  säger lagen att du har rätt att använda vilken apparat du vill för att exempelvis lyssna på en cd-skiva eller titta på en dvd-film. Om du måste bryta ett kopieringsskydd för att kunna göra det här då är det också tillåtet – så länge du har fått tag i skivan på ett ärligt sätt.


         kenroj
         Deltagare

          Det är tydlig att det är olika bud om vad man får och inte få göra med sina egna DVD-filmer. Har kollat runt på nätet och de flesta tolkar lagen på detta sättet:

          Frågan är förstås om det här är lagligt. Svaret är att man hamnar i en gråzon. Att rippa en film och dela den med en massa andra är förstås förbjudet. Däremot säger lagen att du har rätt att använda vilken apparat du vill för att exempelvis lyssna på en cd-skiva eller titta på en dvd-film. Om du måste bryta ett kopieringsskydd för att kunna göra det här, då är det också tillåtet – så länge du har fått tag i skivan på ett ärligt sätt.

           


          kenroj
          Deltagare

           Vill du slippa problem med att Malwarebytes sätter Advanced SystemCare i karantän så gör så här enligt ett forum för Malwarbytes.

           Om du av någon anledning vill fortsätta använda Advanced SystemCare, kan du helt enkelt avmarkera detekteringarna och klicka på Nästa efter en skanning med Malwarebytes och prompten frågar dig om du vill ”Ignorera en gång” eller ”Ignorera alltid”. Om du ignorerar alltid kommer det inte att detekteras längre och det kommer inte längre att sätta Advanced SystemCare i karantän.

            


           kenroj
           Deltagare

            Det är inte piratkopiering om man gör det för eget bruk, du har ju betalat för filmerna. Det måste man göra för att bevara filmerna för framtiden. Tekniken går framåt och mediaspelare kommer i nya utförande. Ta filmer som ett exempel. Först smalfilm som visades i projektor sen överfördes till videoband som sen fördes över till DVD och nu måste föras över till hårddiskar eller usb-minnen i väntan på nästa mediatyp. Snart finns väl inga DVD-spelare att köpa, ta VHS-spelare som numera inte finns att köpa. Vad göra för att kunna se gamla filmer? Försöka få tag i någon VHS-spelare och via en videograbber föra filmerna över till en hårddisk. Detsamma måste även gälla för inköpta DVD-filmer för hur ska man annars kunna se filmerna i framtiden om det inte finns utrustning att visa filmerna på.

            Det där är ett jättestort problem att ständigt föra över media till nya mediabärare. För egen del så har det varit ett stort problem i den grafiska branschen. Det började med mjuka floppydiskar i 8 tums format sen 5 tums format sen 3 tumsformat. Efter det kom Syquest skivor i olika storlekar, Jazz-skivor på 1 GB resp 2 GB. Zip-driven i 100 resp 200 MB storlekar, CD-skivan kom parallellt då. Man behövde många olika typer av läsare för alla dessa medier. Nu så har det blivit lite enklare när det bara finns usb-minnen och mail som används. CD-skivor har minskat väldigt på senare år.


            kenroj
            Deltagare

             Konstigt att ni har en artikel om ett brännarprogram. Ni skriver dock i artikeln att CD-DVD-skivor för en tynande tillvaro. Nu så använder folk usb-minnen eller lösa hårddiskar. Apropå hur länge en CD/DVD-skiva håller så är det ett tveksamt media, det blir lätt repor i en CD-skiva. Tacka vet jag gamla vinylskivor som kommer tillbaka rätt så stort. Jag har själv DVD-skivor som har gått sönder efter bara 3 år.  Min erfarenhet är att gamla videoband kan hålla längre än DVD-skivor. Om jag köper en DVD-film så är det första jag gör att konvertera filmen till ett mp4 format och lägger den på en hårddisk som är kopplad till TVn. Skönt att slippa strulet med skivor och DVD-spelare när man med ett par knapptryck tar fram filmerna på TVn. Likaså om man ska spela upp en CD-skiva i bilen när min nya bilstereo inte har någon CD-spelare, men har en SD-kortplats vilket många nya bilar har. Man får naturligtvis kopiera CD-skivan till ett mp3 format som man får kopiera till ett SD minne. Samma sak om man vill ha musik i mobiltelefonen m m. Man bör då ha en extra hårddisk för backup.

             Gör en artikel där ni beskriver hur man kan konvertera CD/DVD-skivor till format  (mp4 , avi, mp3 som exempel) som går att använda i moderna medier som bilstereo utan CD-spelare och Tv apparater med kopplad hårddisk eller usb minnen. Ett program som ni ska titta närmare på är Format Factory. Det är ett program som kan göra otroligt mycket. Det kan kopiera allting. Det kan lägga ihop videoklipp till en hel film bl a och det är gratis och på svenska. Det ligger s a s mer i tiden.


             kenroj
             Deltagare

              Tack så mycket för informationen.


              kenroj
              Deltagare

               Nej det har jag ju inte för det har jag ju inte behövat tidigare då det fungerar utmärk att kopiera och skriva filer till hårddisken. Men det kanske fungerar om man ger den en enhetsbokstav. Hur gör man det på enklaste sätt? Windows 10  är operativet.


               kenroj
               Deltagare

                Här är adressen:

                http://www.quickaccesspopup.com/

                Kolla på det