Forumsvar skapade

Gick installationen av appen bra, det vill säga där du först fyller i din e-postadress och klickar på Obtain för att få en kod skickad till den e-postadressen? Det låter nämligen om att det inte har skapats något konto och att det är därför du får ett felmeddelande om att kontot inte finns.

Det första jag skulle rekommendera att du försöker med är att använda systemfilsgranskaren för att försöka reparera Windows. Microsoft har en utförlig guide här.

Om inte det fungerar bör nästa steg vara att försöka reparera Windows genom att skapa ett bootbart usb-minne med en installerbar version av Windows och där välja att i första hand försöka reparera och i andra hand återställa Windows från det usb-minnet. Microsoft har en guide för det (och många andra alternativ) här.

Om det är det lilla röda krysset du tänker på så verkar det som att någonting är galet med enheterna, eller i varje fall att Windows tror att det är något fel dem. Verkar systemet fungera som det ska?

Har du med Windows Update undersökt om du har de senaste uppdateringarna till operativsystemet?

Det är samma lösenord som till ditt vanliga användarkonto, så det är bara en vanlig säkerhetsåtgärd. Om ditt lösenord ändå inte fungerar kan det bero på att tangentbordet kan vara annorlunda eftersom datorn startar i felsäkert läge. Dubbelkolla sådana detaljer som att det är inställt på att vara ett svenskt tangentbord, att inte Caps Lock eller Num Lock eller några sådana är i ett annat läge än du brukar ha, eftersom det kan göra att du kanske skriver något helt annat än du tror att du skriver.

I så fall kan det vara den inbyggda säkerheten i Edge som larmar i onödan. Har du möjlighet att testa med en annan webbläsare?

Det finns inte något virus i LastPass som ligger i Fördelszonen, så det handlar om ett falsklarm.

 

Det kan möjligtvis bero på att du har två antivirusprogram installerade samtidigt, det ska man aldrig ha eftersom det brukar orsaka problem.

Det var en intressant tanke, men tyvärr känner jag inte till någon som har den funktionen så att det omfattar hela routern. En del routrar har möjligheten att begränsa exempelvis hastigheten för individuella användare, och om man använder gästnätverk även den totala hastigheten på den delen av nätverket, men att begränsa datamängden utan att ge sig in på kontonivå var en ny variant. Jag får nog hänvisa dig till att ta kontakt med den tekniska supporten för de största routertillverkarna (till att börja med) som Asus, Netgear, D-Link et cetera, för det låter som en så specialiserad funktion att jag inte tror att de skriver ut den i routrarnas specifikationer.

Hur länge har du låtit datorn arbeta? Om det handlar om att datorn försöker uppdatera Windows kan det ta ganska lång tid.

Annars kan du testa att starta datorn i felsäkert läge och se om du kan ”komma in i” Windows för att undersöka vad det är som trasslar.

Det är inte så webbläsarna, och framför allt inte Edge, fungerar längre. De använder onlinelagring för favoriter/bokmärken för att kunna synkronisera dem mellan alla enheter som man använder, och för att kunna göra det måste de hållas inom programmets arkitektur. Det går att komma runt men då förlorar man mycket funktionalitet eftersom man arbetar ”fel”. Det är ungefär som att förvara glassen i skafferiet – det går men det är inte att rekommendera om man vill behålla glassens funktion som god kylvara.

Jag har inte testat programmet själv, men titta närmare på programmet MobiMover från EaseUS, det ska tydligen kunna kopiera både det ena och det andra från iPhone till Windows.

Använder du något annat antivirusprogram? I så fall borde det programmet automatiskt stänga av Windows 10:s inbyggda antivirus.

Hur menar du att få bort dem gamla adressen? Varifrån? Handlar det om en Gmail-adress som du vill sluta använda?

Det beror lite på vad det handlar om. Om programmen inte behöver aktiveras över internet eller kräver någon form av uppkoppling (till exempel att man hämtar en installationsfil som därefter under själva installationen hämtar programmet), då räcker det att kopiera installationsfilen som du hämtar till ett USB-minne och kopierar det till den andra datorn den vägen.

Skönt att det ordnade sig till slut.

Har du testat samma licensnyckel som när du registrerade version 9?