Forumsvar skapade

Mycket besynnerligt, jag testade att hämta det igen med tre olika webbläsare och det fungerade med allihop så jag lyckas inte återskapa problemet. Blir det likadant om du försöker hämta någon annan fil eller är det bara när du försöker hämta Format Factory?

Jag har testat att hämta programmet utan problem så det måste ha hänt något med din hämtning. Om det finns en temporär fil så testa att radera den och börja om från början, eller så testar du med en annan webbläsare.

Skönt att det löste sig.

Sök efter och starta Kontrollpanelen. För enkelhetens skull byter du till Stora ikoner uppe i högra hörnet vid Visa efter:. Sedan startar du den inställningen som heter Mail (hos mig heter den Mail (Microsoft Outlook 2016) så den borde heta något liknande hos dig). Där kan du under flikarna E-post och Datafiler vad som ska vara standard för programmet.

Testa att använda programmet Revo Uninstaller, det brukar klara av att avinstallera en hel del och städa upp ordentligt.

Det här brukar vara ett vanligt problem om man använder sig av en så kallad adblocker för att blockera annonser. Om du använder en sådan så testa att stänga av den för att se om det blir någon skillnad.

Är det likadant i alla webbläsare?

bgjo har helt rätt, det måste alltid finnas en standardfil som programmet kan öppna. Detta bör givetvis vara för det e-postkonto som du använder dagligdags.

Däremot håller jag inte med om att man lägger arkiverat material i filer som man stänger. OBS: jag säger inte att det är fel, bara att man kan ha olika sätt att jobba. Jag har personligen sex stycken e-postkonton och fyra stycken arkivfiler i min Outlook och jag har alla öppna samtidigt. Det finns inget egentligt självändamål att öppna och stänga vare sig OST- eller PST-filer.

Man måste ju försöka, men det var ett hopplöst problem du har.

Bara så att pratar om samma sak, så när du högerklickar på kontonamnet i navigationskolumnen så är alternativet Ta bort [kontnamnet] utgråat? Eftersom du har flera PST-filer antar jag att du har flera konton som visas i navigationskolumnen – är det utgråat på samtliga?

Enkelt uttryckt se en ikon alltid likadan ut, så exempelvis har alla jpg-bilder samma ikon oavsett vad bilden föreställer, alla pdf-er ser likadana ut et cetera. Miniatyrer däremot är miniversioner av den specifika filen så att du kan se vad bilden förställer bara genom att titta på ”ikonen”/miniatyren.

Jag har kommit på en sak till som du kan testa om du inte har hunnit återställa Windows.

Högerklicka på Start-knappen och välj System. Klicka på Systeminformation till höger följt av Avancerade systeminställningar till vänster. Se till att du befinner dig under fliken Avancerat, och i rutan för Prestanda klickar du på knappen Inställningar. Kontrollera så att alternativet Visa miniatyrer i stället för ikoner är aktiverat (om det redan är det, klicka bort markeringen, klicka Verkställ och markera sedan alternativet igen). Klicka sedan på Verkställ följt av OK.

Blev det någon skillnad?

 

Om du bara stänger av sådant som finns under rubriken Appar händer det inte speciellt mycket. Det enda som kan bli en nackdel är om du stänger av säkerhetsprogram vilket indirekt kan påverka systemet, men du kan inte förstöra något bara genom att stänga av appar.

Aha, du vill se miniatyrer (där det är möjligt) på skrivbordet och inte ikoner? Har jag förstått rätt nu då?

Det enklaste sätter är att högerklicka på en tom plats på Aktivitetsfältet och välja Aktivitetshanteraren. Där klickar du på fliken Processer och därefter på Mer information i nedre vänstra hörnet. Nu visas rubriken Appar högst upp i rutan, där kan du högerklicka på de appar som du vill stänga av och välja Avsluta aktivitet.

Är det ikonerna på skrivbordet som du vill ändra? Är det i så fall utseendet eller storleken du tänker på?