Forumsvar skapade

Det finns många olika sätt att flytta, exportera och importera e-post, men mycket handlar om vilket program du väljer att flytta till. Så innan vi tittar närmare på hur vi kan tackla problemet, bestäm dig för vilken e-postklient som du vill satsa på. Här har vi testat några olika gratisalternativ, men om du använder e-post väldigt mycket skulle jag även vilja inflika Outlook som ett extra alternativ (e-postklienten, ej att förväxla med e-posttjänsten outlook.com.)

Passa även på att läsa den här artikeln, den har visserligen blivit lite gammal men principerna gäller fortfarande.

Nu finns programmet på plats, redaktionen skrapar med foten och ber om ursäkt för missen.

Jag kan komma på många saker som det inte borde vara. Eftersom det inte fungerar ens i felsäkert läge borde det inte vara något tredjepartsprogram som ställer till det, du har de senaste grafikdrivrutinerna, felsäkert läge startar bara med de nödvändigaste drivrutinerna så om det har med det att göra får det nästan klassas som någon form av systemfel (trots att systemgenomsökningen inte hittar några fel). Hade du haft Windows 10 hade jag föreslagit en systemåterställning, men Windows 7 har inte samma funktionalitet så det vill vi gärna undvika in i det längsta.

Du skulle kunna testa att köra det här minnestestprogrammet för att se om någon av minneskapslarna inte fungerar korrekt. Osannolikt eftersom det är samma problem i två datorer, men konstigare saker har hänt.

Om du inte redan har gjort det så gör en manuell sökning med Windows Update för att kontrollera om det har kommit någon uppdatering. Windows 7 är ju visserligen döende men kommer ju att underhållas i några månader till så det kan vara värt ett försök. Om du har klientprogrammen för Office installerade (i och med Office365) så testa även att göra en manuell sökning efter uppdateringar där också, uppdateringsfunktionen för Office är lite ”alternativ” när det handlar om att söka automatiskt.

Där har vi problemet, det är 64-bitarsversionen som ligger i Fördelszonen. 32-bitarsversionen finns att hämta på utvecklarens webbplats.

Du har fullständigt rätt, det verkar som att redaktionen har missat att lägga upp programmet. Jag skickar det vidare till dem så får de ordna saken så snabbt som möjligt.

Det går inget.

Om du går in i menyn längst till höger (tredje från vänster) längst upp till vänster, och väljer alternativet på tredje raden ska det dyka upp en dialogrutan som visar vilket versionsnummer programmet har. Vad är det för version du har?

Får du några ledtrådar om varför det inte går (någon felkod eller liknande)? Har du ett 32-bitars Windows 10?

Om jag inte minns helt fel (vilket inte är omöjligt) var det länge sedan vi skrev om det programmet, så det är möjligt att det är bortplockat av någon anledning som jag inte känner till. I vilket nummer av tidningen var det du läste om programmet?

Vad skönt att det löste sig (på sätt och vis), och att återställa Windows är faktiskt en underskattad funktion.

Det kan bero på en rad olika orsaker som gammalt utnött batteri, glappkontakt, ouppdaterad dator med mera. Det är dessutom svårt utan att veta vilken HP-modell det är.

HP själva har en rad olika förslag och tips här. Om det är ett gammalt batteri kan det möjligtvis vara dags att investera i ett nytt.

Det låter som att du försöker importera en fil utan att ange vilken kolumn i importfilen som ska höra ihop med vilken information i eM Client. Nu vet jag inte på rak arm vilka kolumner som finns i filen som ska importeras, men det kan exempelvis vara att kolumnen förnamnet ska kopplas till förnamn i program, e-postadress till e-postadress i programmet och så vidare.

Vilket filformat använde du när du exporterade från WLM?

Det borde inte vara någon större risk för det eftersom de generellt sett gör olika saker.

Har du gjort kompletta genomsökningar med säkerhetsprogram som antivirus (det program som du använder för virusskydd) och Malwarebytes för att undersöka att det inte har kommit in något oönskat i datorn?

Har du testat att använda https://www.google.com/advanced_search som komplett sökadress? När jag skriver in adressen som du anger först får jag också ett 404-fel, men när jag lägger till www så fungerar det.

Jag håller också tummarna om det är till någon hjälp.

Det påminner nästan om den gamla datorbönen:

Fader Dator
som är i centralen
Helgad varde din skärm
tillkomme ditt tangentbord
ske din vilja
så som i minnet
så ock på printern
Vår dagliga lista
giv oss idag
och förlåt oss våra misstag
trots att vi icke kan förlåta dem
som har programmerat fel
Låt oss icke ha några långa svarstider
och fräls oss ifrån virus
Ty företaget är ditt
Och makten och personalen
I evighet
Enter