Forumsvar skapade


perxyz10
Deltagare

  I dag kom jag på felet. Efter att ha avinstallerat och installerat på nytt gav jag upp. Det fungerade ju med Edge så jag använde det i stället.

  Jag brukar bara skriva namnet på den vars webbsida jag skall besöka, t ex pctidningen. Då fyller Chrome i resten. De flesta har dessutom adresser med och utan www först. I dag gjorde jag som vanligt och fick felmeddelandet igen. Av någon anledning skrev jag i hela adressen från https… Då fungerade det. Så ett litet tips lita inte på att det funkar som vanligt när du använder smitvägar.


  perxyz10
  Deltagare

   Det första jag misstänkte var Kaspersky, men det hjälpte inte. Jag har installerat om Chrome utan förändring. Jag kanske behöver avinstallera den gamla först. Om jag använder Edge funkar det som förväntat. Kaspersky drar igång ett säkert fönster.

   Jag har även problem med att logga in på Gmail och andra Google prylar. Tack för artikeln i senaste numret. Gmail funkar från telefonen, men i datorn får jag error 400.


   perxyz10
   Deltagare

    Ett av de första programmen jag installerar är Total Commander. Det hette Windows Commander när jag började använda det. Det är Norton Commander för Windows. Nortons version var ett dosprogram.


    perxyz10
    Deltagare

     Nu funkar det!

      


     perxyz10
     Deltagare

      Hej igen!

      När jag kollade såg jag att det var version 10 er kod gällde för. Jag avinstallerade version 11 och hämtade programmet igen. Denna gång valde jag att inte uppdatera till ver 11 och då funkade det hela.

      Det borde kanske meddelas när man hämtar programmet.


      perxyz10
      Deltagare

       Tack för svar. Nu har jag testat lite till. Jag tror att jag har de drivrutiner du länkade till. Jag har laddat ner och installerat dem. Men när jag tittar på skannerns Egenskaper via Enhetshanteraren säger den att drivrutinen är från 2006-06-21, version 10.0.15063.0. Jag tog hem en skannerapp från ms-shoppen och den hittar skannern när jag använder usb, men inte annars. Hp:s program lämnar fortfarande samma meddelande.


       perxyz10
       Deltagare

        Ursäkta att jag var otydlig. Jag försöker skapa en genväg på skrivbordet till ett program via programmets högerklickameny. Om du äljer egenskaper i högermenyn så finns det en knapp, byt ikon, eller något snarliknande. Trycker du på den visas ikonerna som finns i programmet. Finns det bara en visas den inte på genvägen. Finns det däremot flera kan jag välja någon av de andra, vilka visas. Om ett installationsprogram lägger upp genvägen funkar det som väntat.


        perxyz10
        Deltagare

         Jag hittade lösningen! Jag var inte inloggad via popuprutan intill statusrutan. Långa krångliga lösenord är inte bra eftersom rutan rensas på det som fyllts i ganska snabbt.

          


         perxyz10
         Deltagare

          Tack för svar. Microsoftprogrammet du länkar till var till god hjälp.  Det jag är mest intresserad av är processerna som körs i bakgrunden och framför allt vad de gör. T ex har jag en process som heter Amazon1ButtonService64.exe som jag inte vet något om. Jag gissar att det är något som skall underlätta att handla på Amazon, men jag vet inte. Jag brukar  googla men det är mååånga processer.


          perxyz10
          Deltagare

           Tack för svar! Hubbarna är usb 3. Vad är det som är strömkrävande när jag kopplar en hd? Är det bara motorn som drivs med disklådans egna strömförsörjning? Finns det några hubbar som klarar flera diskar?


           perxyz10
           Deltagare

            Tack för svaret! Jag har förstått att det kan vara hopplöst att hitta felet och jag har ingen lust att starta om från början. Det var lättlöst med hjälp av ett nätverk i 220-voltsnätet. På köpet fick jag mycket bättre fart mot internet. Fast ämnet kunde vara underlag till en intressant artikel.

             

             


            perxyz10
            Deltagare

             Problemet är att Itunes inte hittar IPaden så det går inte att synka eller ta backup.

             /per


             perxyz10
             Deltagare

              Tack!

               

               


              perxyz10
              Deltagare

               Tackar!


               perxyz10
               Deltagare

                Jag brukar köra diskmgmt.msc fast det blir ju samma resultat.  På disk0 finns två partitioner en som heter data och c:. Data tar 100 MB och c: resten av disken. Den senare är markerad med Systemstart, växlingsfil och krachdump. Bägge är skapade med programmet som följde med disken.