Forumsvar skapade


tapio
Åskådare

  Skannern är av modell Pixaver Chrome II och den har ingen kortplats. Vid inkoppling dyker den upp i Enhetshanteraren Unde Kameror som ”USB scanner SMP”. Ikonen visar inget felmeddelande. Under ”Egenskaper – Händelser”  meddelas: ”Device USB/Vid …… requires further installation”.

  Skannern levererades med Arc Softs ”Media Impression 2”, som iofs går att köra i Win10/64-bit. Dock hittar programmet inte skannern, ej heller gör Windows inbyggda  skannerprogram eller -app det.  Har även provat med en senare version av MediaImpression med samma dåliga resultat.


  tapio
  Åskådare

   Tack!

   Laddade ner LiveMail och det fungerade perfekt. 


   tapio
   Åskådare

    Håller med. 

    Håller med Dig. 

    BIOS-versionen är densamma som före kraschen, då hårddisken fortfarande ”vaknade”.

    Tänker låta saken bero, så till vida att HD-n får spinna på utan vila. Datorn används ju endast under ett fåtal av dygnets timmar.

    Tack för stödet!/ Tapio  


    tapio
    Åskådare

     Hårddisken i fråga är intern.

     Mvh / Tapio


     tapio
     Åskådare

      Tack för tipset. Testade med en annan hårddisk, men resultatet blev lika dåligt. Informationen försvann i alla fall. 

      I ren desperation provade jag att ändra strömsparinställningarna så att hårddisken går kontinuerligt. Sedan dess har enheten och dess information förblivit intakt.

      Av någon anledning ”vaknar” inte hårddisken efter att den har gått ner i sparläge. Är detta ett känt fenomen med en känd lösning? Energiförlusten går väl att leva med, men det vore trevligt att ha ett system som fungerar.

      Mvh / Tapio