Dubbla mappar i e-posten

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 9 månader sedan.
Skapare
vernerulrik
Deltagare

Jag använder Windows 10 med vidhängande e-post. Nu undrar jag varför borttagning av e-postmeddelanden i inkorgen resulterar i att denna e-post hamnar i två mappar: Borttaget och Deleted Items. Det är likadant när jag skickar e-post: Skickat och Sent Items. Däremot har jag endast en Trashmapp  men ingen Skräppostmapp. För mig blir det alltså omständligt när jag ska tömma mapparna, jag får göra det två gånger. Jag har försökt ta bort de mappar som har engelsk beteckning men det går inte, de kommer alltid tillbaka. Finns det något sätt att ta bort dem på? Jag har nämligen ett annat konto där denna dubbla uppsättning mappar inte finns med.

Det här kan uppträda när man till exempel byter e-postprogram eller e-posttjänst som använder sig av olika språk. Mapparna som du nämner är så kallade systemmappar som skapas automatiskt (på samma sätt som till exempel Windows-mappen och Program (X86) med flera). Vilken e-posttjänst är det du använder?


vernerulrik
Deltagare

    ComHem.

    Tyvärr använder Comhem ett extremt gammalt och primitivt system för e-post (POP/IMAP tillsammans med SMTP). Först bör du surfa in på Comhems webbmail för att undersöka vilka systemmappar som Comhem använder i sin e-posthantering. Om du bara hittar en av varje mapp (till exempel Skickat men inte Sent Items) vet du vilken mapp det är som är korrekt och används, och vilken som är överflödig. Jämför sedan detta med vilken av dina mappar som har de färskaste e-postmeddelandena. Om det är den korrekta som har de nyaste meddelandena kan du fundera på att flytta över meddelandena från den gamla till den korrekta mappen, men radera inte den felaktiga ännu. Om det inte dyker upp några nya meddelanden i den felaktiga mappen på ett par månader eller så, då kan du fundera på att radera den.

    Jag skulle också rekommendera att du överväger att överge Comhem-mailen för en modernare lösning. Comhem, och flera andra internetleverantörer, använder teknik som närmast kan jämföras med internets motsvarighet till vänstertrafik. Börja med att läsa den här artikeln, den innehåller många bra tips som du troligtvis kommer att ha nytta av.

    Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.