Kan ej öppna bif. artikel i ett mail

Inte löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 6 år, 10 månader sedan.
Skapare
janne34
Deltagare

Jag kan inte öppna en artikel bifogat i ett mail. Får till svar att: Åtgärden har avbrutits på grund av begränsningar i datorn. Kontakta systemadministratören. Finns det en lösning på problemet som jag själv kan utföra?

Tacksam för all hjälp jag kan få?

MVH

Jan Andersson

 

Det låter som en säkerhetsinställning. Vad är det för e-postklient som du använder (eller använder du bara webbläsaren tillsammans med en webbposttjänst)? Är det någon speciell typ av fil som inte går att öppna eller är det alla typer?

Det här kanske kan vara till någon hjälp.


janne34
Deltagare

    Tyvärr löste ovanstående tips inte problemet. Jag uttryckte mig kanske felaktigt. Det är inte filer utan artiklar och dylikt som ej går att öppna. Dessutom går det ej att göra en systemåterstälning. Får till svar att ett fel inträffade under systemåterställningen. (0x8007005) Var ligger problemet? Tacksam för hjälp.

    MVH

    janne34

    Hur mycket ledigt utrymme har du på enheten som ska återställas (jag förmodar att det är C-enheten)?


    janne34
    Deltagare

      jag har ingen aning om ledigt utrymme och vet ej hur man gör för att se det, tyvärr. Hur mycket ledigt utrymme behövs det?  Tror inte att den är så full. Som ni märker är mina datakunskaper inte så  stora. Hoppas ändå på hjälp att lösa problemen.

      Tack på förhand.

      MVH

      janne34


      janne34
      Deltagare

        Hoppsan! Jag har lyckats ta reda på hur mycket ledigt utrymme det finns på både C- och D-enheten. På (C:)-enheten finns det 44,8 GB ledigt av 135GB och på (D:)-enheten finns det 89,6 GB ledigt av 97,6 GB. Hoppas detta kan vara till någon hjälp.

        MVH

        janne34

         

         

        Nu är vi inne med vad som vekar vara två olika och sinsemellan fristående problem i samma tråd. Jag återgår till den ursprungliga om att inte kunna öppna bifogade filer, så får du skapa en separat forumtråd om återställningsproblemet innan det blir komplett kaos.

         

        Eftersom du får felmeddelandet när du öppnar e-post, vad är det för e-postklient (e-postprogram, till exempel Outlook, Thunderbird, Mailbird et cetera) som du använder, eller använder du en webbposttjänst (som gmail, Outlook.com eller någon annat) så att du använder webbläsaren?

        Vad är det för artiklar som du inte kan öppna om det inte är bifogade filer? Är det länkar som går till webbplatser som inte går att öppna genom att klicka på dem, eller är det någon form av filer som är bifogade med e-postmeddelanden?


        janne34
        Deltagare

          Jag använder Microsoft Outlook som e-postprogram. Det är bifogade artiklar i mail som kommer som till exempel mail från PC-tidningen.

          MVH

          janne34

          Om vi för tillfället håller oss till våra nyhetsbrev (så att vi har dem gemensamt), så antar jag att det är bilderna du tänker eftersom det är det enda som finns i nyhetsbrevet utom text och länkar till webbplatser. Om bilderna inte visas beror det på en säkerhetsinställning, och det brukar finnas en liten svart ruta med ett rött kryss. Högerklicka på rutan med krysset (1 på bilden) och välj Ladda ner bilder (2 på bilden) så kommer bilderna att dyka upp.

          Eller har jag missförstått vad som är problemet?

          Bifoga filer:

          janne34
          Deltagare

            Hej igen! Nej bilderna syns men om jag klickar på läsa mer så får jag till svar åtgärden har avbrutits p.g.a. begränsningar i datorn. Kontakta systemadministratören. Det är likadant i alla mail som kommer där det finns en artikel som man vill läsa eller ett recept som man vill öppna osv. Hoppas jag har uttryckt mig på ett sätt som är förståligt.

            MVH

            janne34

             

            Det låter som att det är en säkerhetsinställning som förhindrar att det går att klicka på länkar (eftersom länkarna skulle kunna leda till farliga webbplatser). Den här guiden hos Microsoft kanske hjälper.

            Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.