Stänga av Live Mail?

Inte löst
Detta ämne innehåller 10 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 7 år, 3 månader sedan.
Skapare
tozon
Deltagare

Hur stänger man permanent av Live Mail så det inte går in och hämtar nya mail när man startar det? Då jag har kvar en del mail som jag vill spara så vill jag ha tillgång till Live Mail och inte ta bort det helt. Så fort jag öppnar Live Mail så går det in och tar hand om de mail jag redan fått i E-Mail och tar bort dom därifrån, vilket är mycket irriterande. Det går tydligen att göra det ”offline” men så fort en uppdatering kommer så öppnas det igen, verkar det som.

Eftersom Windowstillverkarna inte tror att man vill spara mail på ett enkelt sätt så måste man ha kvar dom i ett mailprogram så vitt jag förstår, men jag kanske inte har fattat det bara. Vissa ”viktiga” mail, liksom SMS, vill man kunna spara och kanske skriva ut senare, men jag verkar vara ensam om det.

///T

Innan jag fortsätter skulle det vara bra att veta vilken e-posttjänst du använder, är det någon av de moderna som exempelvis Outlook.com (ej att förväxla med e-postprogrammet Outlook) eller Gmail, eller är det en e-posttjänst som använder POP eller IMAP (vilket är vanligt hos internetleverantörer)?Som en lite sidonotering kan det vara hög tid att du börjar se dig om efter ett annat e-postprogram än Live Mail (vilket det i och för låter som att redan håller på med) då programmet är ”dött”. Microsoft har pensionerat alla program i Windows Essentials, där Live Mail ingår, vilket innebär att all support har upphört och det kommer inga fler uppdateringar ens för säkerhetshål. Det kommer med andra ord att i allt högre grad bli en säkerhetsrisk att använda programmet.


tozon
Deltagare

    Jag använder W 10 e-mail, men jag tror inte det har nån betydelse.

    Har bara använt detta sedan W10 kom till, men som sagt så är det en hel del mail liggande i Live-Mail som jag vill ha kvar så därför har jag L-M kvar i datorerna, tills jag hittar nåt att kopiera dessa lätt till för att arkivera.

    Det är alltså när jag ska in och titta på ett sånt mail som det går in och hämtar det som ligger i e-mail så det försvinner från servern.

    ///T

    E-posttjänst, inte e-postprogram. Använder du Gmail eller Outlook.com eller Hotmail eller Telia eller Comhem eller…?

    För att däremot bara stänga av automatiken så att Live Mail inte skickar eller hämtar nya meddelanden kan du då in under Live Mail-menyn [1], Alternativ [2] och klicka på E-postkonton… [3]. Markera ditt e-postkonto och klicka på Egenskaper-knappen. Under fliken Allmänt tar du bort markeringen vid Ta med det här kontot vid synkronisering och hämtning av e-post och klicka på OK-knappen.

    Bifoga filer:

    tozon
    Deltagare

      OK, e-posttjänst…. Har mailkonton hos flera mailleverantörer och alla hänger ju med likadant i automatiska hämtningen, så det spelar ingen roll.

      Provade föreslaget tips och det är en lösning, men det går att ”råka klicka” på Hämta/Skicka på menyraden så det skiter sig. Men då har jag gjort så att jag ändrade några tecken i mailadresserna och då hittar den inte vart den ska, så det kanske hjälper. Kommer ju inte att använda LM till att skicka/ta emot, så det kvittar väl.

      Gillar inte helt såna lösningar utan vill hels ha en klockren lösning (typ ”Stäng av ”), men det går inte alltid i den här världen, så man får fejka till det ibland för att det ska funka rätt.

      ///T

      Nu påpekar jag säkert något som du redan känner till, men det är bara e-postkonton som använder POP och IMAP som trasslar på det här sättet eftersom de laddar hem e-post och vanligtvis raderar dem från servern. Moderna e-posttjänster som Outlook.com, Gmail, Office365 med flera synkroniserar e-post, vilket gör det extremt mycket enklare att inte bara byta e-postprogram utan även använda flera enheter parallellt. Om du har gamla adresser som använder POP och IMAP – du har inte funderat på att pensionera dem och enbart använda modern teknik?


      tozon
      Deltagare

        Precis vad jag gjorde när W10 kom och jag förde över alla konton till ”e-post” med typ ”web-mail” på POP-mailkontona som inte använder en massa inställningar för att få till kontona.

        Det är ju samma mailkonton, man lägger ju bara in dom med mailadressen och lösenord i e-post så har man kvar allt fast med en enklare funktion. Live-mail har jag ju bara för att kunna läsa gamla sparade mail som sagt.

        Jag har inte koll på hur det funkar, men efter lite konstiga fel i början (när W10 kom) har allt funkat utomordentligt bra med alla konton på det sättet i alla mina datorer och telefoner på det ”nya” sättet, utan POP-inställningar.

        Och det verkar funka nu med Live-Mail som kan startas och läsa sparade mail, utan att den går in och snor mailen från servern så dom försvinner från ”e-post”.

        //T

         

        PS/  Jag får inte meddelande från Forumet att nya svar kommit på de ämnen som jag markerat, t.ex. denna tråd???

        Innan jag rapporterar om meddelanden om nya svar till teknikerna – har du dubbelkollat att alternativet ”Meddela mig via mail vid svar” är markerat, och att det inte har fastnat några mail i skräppostfiltret?


        tozon
        Deltagare

          Jag har kollat flera ggr och avmarkerat och markerat igen utan att få mailmeddelande. Innan man gjorde om forumet funkade det alltid, nu med nya har jag aldrig fått det inte ens i skräpposten.

          ///T

          Då ska jag skicka detta vidare till teknikerna som får undersöka saken. Tack för informationen.

          Forumet ’E-POST’ är stängt för nya ämnen och svar.