Angående Chronium

Inte löst
Detta ämne innehåller 5 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 4 månader sedan.
Skapare
msvedjer
Medlem

Hej! Jag har startat en liten bärbar Vista-dator med Chronium via ett usb-minne. Datorn används bl a till nät-spel som kräver Flash Player. När jag ska ladda hem Flash, så står det bara att ”Din Chromebook innehåller redan den senaste inbyggda versonen…” Hur får jag det att funka? Funkar inte Flash till Chronium?

När jag går in i ”Chrome Web Store” får jag ett felmeddelande att versonen av Chrome som jag använder inte stöds av Wed Store. När jag försöker gå via den länk de hänvisar till hittar jag ingen verson som stöds. Hur löser jag detta?

Kan dessa problem kanske försvinna om man installerar Chronium på hårdisken? Jag vill inte formatera hårddisken och sedan upptäcka att problemen kvarstår.

Tack på förhand!


wolvesdancin
Deltagare

    Du skriver att ”När jag ska ladda hem Flash, så står det bara att ‘Din Chromebook innehåller redan den senaste inbyggda versionen…'” Detta är ett meddelande som brukar vara typiskt för att din webbläsare har ett tillägg som inte är kompatibelt med Adobe Flash Player. 

    Försök med att Återställa inställningarna i din webbläsare till standardtillstånd.

    När du hänvisar till Chromium pratar du väl inte om webbläsaren med det namnet? Utan om operativsystemet Chromium OS?. Visserligen har du sagt du har Vista som OS, men du startar väl i Chromium OS? Din fråga om problemen skulle försvinna om du installerar Chromium på hårddisken tyder på att jag gissar rätt? Installation på hårddisken tror jag inte skulle hjälpa, utan det verkar som om du skulle behöva uppgradera ditt Chromium OS. Härifrån överlämnar jag lösningen av ditt problem i andra händer.  

    Flash ska fungera alldeles utmärkt till Chromium, och det ska inte spela någon roll om du använder operativsystemet på ett USB-minne eller på en hårddisk. Det verkar däremot som att du har två problem samtidigt: ett med Flash Player och ett med webbläsaren Chrome som inte verkar vara uppdaterad.
    Till att börja med skickar jag en länk till Adobes webbplats (http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/flash-player-chromium.html) där de tycker att man ska börja med att tanka hem Flash Player via länken http://get.adobe.com/flashplayer. Adobe poängterar även att till skillnad från Chromium har webbläsaren Chrome Flash Player inbyggt.


    msvedjer
    Medlem

      Jag har hittat en hänvisning till att jag måste aktivera flash i pluggins(chromium://pluggins) men problemet är att flashplayer inte finns med i listan bland dessa.

      Sammanfatting: Enligt adobe har jag redan den inbyggda versonen av flashplayer som ska ligga bland pluggins. Nu finns det ingen sådan pluggin där. När jag försöker ladda hem flashplayer från adobes hemsida så händer följande: Filen laddas hem men sedan när jag vill starta installationen kan Chromium inte hantera filtypen och hänvisar till webstore. Jag kan inte ladda ner något från webstore eftersom jag inte har rätt verson av Chorme. 

      Jag har testat att göra en ny usb-sticka med Chromium enligt anvisningarna i nr 18/2014. Jag fick samma resultat igen. Jag börjar ana att datorn inte klarar av Chromium. Jag tänker testa på en annan dator…..


      wolvesdancin
      Deltagare

        Inte för att mitt följande inlägg är helt relevant i sak, men det bör ändå, anser jag, kunna belysa hur det för datoranvändare kan uppstå ovanpå varandra överlagrade problem i kanske tre, fyra felkombinationer, som inte bör vara analytiskt åtkomliga för en datorkunnig person utan att han/hon har datorn hos sig och kan låta den gå igenom flera test. Vad sägs om följande info?  

        Den 12 februari 2014 säger Chrome Web Store: ”Extensions är ett utmärkt sätt att förbättra din webbupplevelse, oavsett om du snabbt vill lägga länka dig till sociala nätverk eller du vill hålla dig uppdaterad om dina favoritidrottslag. Vissa extensions kommer i ‘buntar’ tillsamman med flera andra tillägg. Din Chrome frågar dig då alltid om du vill installera dem eller ej. Denna fråga har alltså varit en sorts prompt du fått om att vara vaksam på vad du installerar. Ändå har det lyckats glädjeförstörare att agera ut sin mentalitet och tillfredsställa sina förväntningar på att ställa till elände för dig. De har missbrukat möjligheten att i ‘buntarna’ smyga in extensions med skadlig kod eller annat skadligt innehåll. Syftet är uteslutande att sabotera webbläsarens inställningar och försämra eller rentav förhindra all kvalitet i din användarupplevelse. I själva verket är detta otyg en ledande orsak till många av de klagomål vi mottar från Chromes användare.”

        Man säger på Chrome Web Store att ”eftersom vi på intet sätt är delaktiga i spridningen av dessa skadliga extensions, har det varit svårt att från vår sida begränsa de skador de kan orsaka. Det är därför vi i november 2013 meddelade att som en del av vår fortsatta säkerhetsarbete, ska fortsättningsvis inga extensions för Windows-användare få installeras fritt utan ska bli möjliga installera endast genom Chrome Web Store.” Vill tillägga att min översättning är ”fri” såtillvida att jag med bibehållet innehåll i översättningen försökt slå an ett språkligt lättläst format.  

        Om man följer händelsekedjan känns det som att allt mynnar ut i att det är webbläsaren Chrome som är boven i dramat. För om Chrome hade varit rätt version borde du kunna komma in i webstore för att ladda hem rätt tillägg för att hantera installationsfilerna för att kunna installera Flash Player. Katten på råttan och så vidare.
        Vilken version av Chrome är det du har i Chromium, msvedjer?

        Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.