CD11 och CD12

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
tomm.a
Åskådare

Hej: 20140710 frågade jag om CD11 där det efter koll med Malwarebytes Anti-Malware fick besked omföljande i röda bokstäver: Varning för objektet ”PUP.Optional.OpenCandy” med plats ”E:toolbox3dtlite 4481-0347.exe”.
Jag kunde inte då installera ”Kaspersky Rescue Disk 102”. Jag har begärt en ny CD11men inte fått den ännu.
I dag har jag kört den nya CD12 och fått samma resultat som ovan vad beträffar Malware-varning…….
Vad innebär allt detta?????? 

 

Jag vågar säga att det inte är något farligt på cd:n utan att det helt enkelt handlar om falskt alarm. Detta av två anledningar:

1. Det är föga troligt att skadlig kod skulle kunna slinka igenom tillverkningen av cd:n, eftersom den testas mycket grundligt. Efter din fråga har jag testat både cd 11 och 12 med mina vanliga program, inklusive Anti-Malware, utan att få några felmeddelanden.

2. Termen PUP brukar användas av Anti-Malware och är en förkortning för ”Potentially Unwanted Program”, det vill säga att det skulle kunna vara ett oönskat program, men det behöver inte vara det.

Kan det vara så att din version av Anti-Malware har en gammal databas, och därför inte känner igen filerna den varnar för (främst med tanke på att jag precis uppdaterade mitt program och inte fick några varningar)?

Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.