Clona hårddisk.

Inte löst
Detta ämne innehåller 4 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Selbertun 9 år, 3 månader sedan.
Skapare
ove.sveden
Medlem

Tidning 01/2015

På sidan 48 ”Rädda hårddisken med en klon”.  Jättebra tänkte jag, hade redan en klon och datorn hade börjat krångla. Jag började med att skapa en start-disk på ett USB-minne. Jag följde anvisningarna på sidan 53. Det är sedan problemen börjar för mig. Jag har en rese-dator av märket Samsung. Windows 8.1, 64 bit. När jag startar datorn och trycker på F2 kommer jag ut i en boot-meny med dessa rubrikord:

Sysinfo    advansed     security     boot     exit

Klickar man på boot:

Boot devise priority

Touch pad mouse                                                   [enabled]

Secure spot                                                                [enabled]

International LAN                                                  [disabled]

Klickar man på en av dessa poster kommer det upp ett fönster, man ska svara på. Problemet  är:

Jag vet inte vilken som är rätt. Det borde vara ”Boot devise priority”, men jag får det inte att fungera.

 

Hälsningar

 

Owe Swedén

Vad är det du vill göra? Om du vill starta datorn från USB-minnet ska du mycket riktigt gå in under Boot device priority och se till att USB-minnet ligger längst upp i listan.


wolvesdancin
Deltagare

    Hej Ove. Det framgår ju helt klart från s. 53, som du själv hänvisar till, att du med ett verktyg i Aomei Backupper ska ha skapat en startdisk på ett USB-minne. Det verkar som om du redan gjort det och då är vi ju inne på s. 54, där det beskrivs hur du stänger av datorn, ansluter USB-minnet och därpå återstartar datorn. Eftersom ditt moderkort är tillverkat av ASUS ska du dock inte trycka på F2, utan du trycker på tangenten F8 och får då tillfälle att välja att datorn en enda gång ska boota från USB-disken.

    När du på ett ASUS-kort går in i BIOS via F2 hamnar du i en miljö där du permanent ändrar inställningarna i BIOS. Och det ska du absolut inte göra om du inte är alldeles säker på att du vill att datorn ska arbeta utifrån nya förutsättningar. Det är därför som ASUS inrättat möjligheten att via F8 åstadkomma en startprioritet som endast används en enda gång. Lägg själv märke till att du via tangent F8 faktiskt inte sparar USB-stickan som boot-prioritad startsticka. 


    wolvesdancin
    Deltagare

      Ove Sveden har uppenbarligen ännu inte haft tillfälle ta del av den här presenterade lösningen på hans problem rörande återställandet av hans dator med hjälp av det i senaste PC-Tidningens CD-skiva medföljande kloningsprogrammet Aomei Backupper. Som en hel del prenumeranter på PC-Tidningen på den grunden med all säkerhet upplever som högst aktuellt innan nästa nummer kommer på tisdag den 13 januari. Skulle du, Selbertun, möjligen kunna ge dig till tåls något dygn med att fortsätta ditt privata korståg om byggandet av en Chrom-pc, så kanske Ove inte tvingas uppleva att hans fråga ställd idag söndag vid lunchtid lite senare på dagen helt sonika städats bort av Selbertun?


      Selbertun
      Medlem

        Wolvesdancin, hurvida det är mitt privata korståg om byggandet av en Chrome-pc är din bedömning. Det är många som haft problem med det!

        Nu har det dock fått en förklaring. Läs mitt senaste inlägg. Och om ett nytt inlägg skrivs i en  tråd, så är dom andra för det inte bortstädade, bara för att dom inte längre ligger överst. Man kan väl besvara dom ändå, det syns väl när dom är skapade.

        H

        Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.