Daily Diary

Löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 9 månader sedan.
Skapare
vigberger
Medlem

I PC-tidningen 5-1013  sid 56 beskrivs programmet  iDaily Diary. I beskrivningen har alla fönster som ingår i programmet svensk text och betckningar. Jag har nu installerad programmet från er CD-skiva. Alla motsvarande fönster har här bara engelska beteckningar. Har jag miossad något? Jag har inte sett någon fråga  beträffande språket under installationen. Svenska beteckningar underlättar hanteringen av programmet.

Tacksam för svar.HB.

Tyvärr har jag inte tillgång till den cd-skivan så jag kan inte testa att installera exakt den versionen av programmet, därför beklagar jag att mitt svar måhända blir aningen knapphändigt.

Det jag vet är att det sedan den tidningen publicerades har kommit minst en ny version av programmet (den senaste uppdateringen kom 24 februari i år), och den finns att ladda hem på programmets webbplats (http://www.splinterware.com/products/idailydiary.htm). Enligt den information som finns om programmet på webbplatsen finns inte svenska som ett av de inbyggda språken i programmet, men på sidan som ovanstående länk skickar dig till finns en länk som heter Languages and Spelling, och där finns svenska med som nedladdningsbart språk. Den ledladdade språkfilen ska placeras i programmets undermapp Languages, därefter kan du i programmet gå in i menyn View/Preferences och välja språk.

Det enklaste sättet att komma till programmets borde vara att du högerklickar på programmets ikon och väljer Öppna filsökväg, i programfönstret som öppnas borde du hitta mappen Languages.

Angående avsaknaden av svenska misstänker jag, utan att veta säkert, att artikelskrivaren har använt det lösa språkpaketet, men glömt att ta med hur man laddar hem språket på egen hand.


vigberger
Medlem

    Tack för svaret! Det var perfekt. Nu har jag svenska beteclkningar på fönstren. 🙂

    Prima.

    Och glömt inte ”hänglås”/lösenord på dagboken för att hålla nyfikna ögon borta. 🙂

    Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.