Fortfarande funkar inte PC-tidningens CD

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av markus-6b9a6c17ff804593 markus-6b9a6c17ff804593 10 år, 1 månad sedan.
Skapare
moonwriter
Åskådare

Det gäller en del CD-skivor som följer med PC-tidningen, senast är det nr 6/2014. Går inte att öppna på deafualt.html svaras det:klassen kan inte registreras. Detta svar får jag på de senaste 3 CD:arna från PC-tidningen, varför. DVD;n fungerar med andra skivor. Har det något att göra med att jag har Microsoft 8.1 eller, mycket trist detta. Tacksam för svar.

Har du kontrollerat om Internet Explorer är inställd på att visa aktivt innehåll från cd-skivor? Det gör du genom att i Internet Explorer öppnar menyn Verktyg och välj Internet-alternativ. (Om inte menyn syns, trycker du på ALT-tangenten). Välj fliken Avancerat och set till att alternativet Tillåt att aktivt innehåll på cd-skivor körs på den här datorn är markerat. Klicka på OK.

Det har även förekommit en del fall när det säkerhetsprogrammet Avast har gjort att det inte har fungerat. Om du använder Avast, testa att tillfälligtvis inaktivera det, bara för att se om det kan orsaken till problemet.

Cd-skivorna fungerar utmärkt i Windows 8.1, jag matade just in cd 6/2014 och den öppnas precis som den ska.

Hur får du fram felet? Hur gör du när du öppnar skivan? I grundinställningarna får man en fråga på Startskärmen om vad som ska hända med skivan som just matades in. Välj då Kör AUTORUN.EXE. Vilken webbläsare har du? Jag har nu testat i Internet Explorer 11 och Firefox 18, 27 och 28.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Om du använder Internet Explorer bör du pröva att öppna cd-skivan med en annan webbläsare. Fungerar det då är det någon inställning i Internet Explorer som spökar.

Ett förslag är då att återställa vissa inställningar i Internet Explorer till sina standardvärden. Klicka på kugghulet uppe till höger, välja Internetalternativ och klicka på fliken Avancerat. Klicka på knappen Återställ avancerade inställningar. Starta om Internet Explorer.

Vänligen
Markus Dahlberg, redaktör

Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.