Gamla videomuskkastter. Finns det något program som man kan plocka musiken från

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 5 år, 3 månader sedan.
Skapare
olle enock andersson
Deltagare

Jag har gamla inspelade video-band som innehåller fin musik. Skulle vilja ha tips, om det finns program för överföring av endast musik till DVD-skiva.

I teorin behöver det inte vara speciellt trassligt. Allt du behöver är någonting att spela upp kassettbanden på, en ljudsladd som du ansluter från hörlursurtaget på bandspelaren till mikrofoningången på datorn. Sedan kan du ta vilket program som helst som kan spela in ljud, välja mikrofoningången i programmet, starta inspelningen och trycka på Play på kassettbandspelaren.

Det borde till exempel fungera med program som VLC Media Player och Audacity med flera. I det sammanhanget kan ju Audacity vara att föredra eftersom du kan efterbehandla inspelningarna när du har spelat in musik.

 

Ett annat alternativ, om du inte redan har en sladd och kassettbandspelare liggande, är att investera i en så kallad USB-bandspelare. Jag gjorde en googling på termen USB-kassettbandspelare och hittade flera stycken hos svenska butiker. De manickerna är gjorda för att just digitalisera kassettband.

 

Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.