Karaoke Program

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år sedan.
Skapare
Nils-Erik
Medlem

I nr.10, 2011 av PC-tidningen så förklarar ni hur man använder programmet Audacityför att ta bort ex sångrösten på en CD skiva.   Men jag har gjort som det står i artikeln, men det är helt omöjligt att få det att fungera. Sångrösten hörs lika bra efter de gjorda rekomendationerna från er. Inget händer.  Finns det några andra program som man kan ta bort eller minska sångröstens volym så det går att använda Som Karaoke.

Det är särskilt svårt, nästan omöjligt att få tag i Svenska klassiker från 40-50 -60 talet i form av Karaoke, eller så kallade bakgrunder.  Men låtarna med artistena från den tiden är det inga problem att få tag i.  Kan ni hjälpa mig???

Vänliga hälsningar  Nils-Erik Norell:)

Att ta vanliga musikfiler och göra om till karaoke ger väldigt olika resultat från låt till låt, i en del fall blir det helt suveränt, i andra helt värdelöst. Anledningen är att vanliga musikfiler har alla ljud inklusive sången på samma spår, och att försöka få ett program att enbart plocka bort sång är som att ge det en oljemålning och försöka få den att sortera bort grönt utan att röra någon av de andra färgerna.
Det finns program som är gjorda för att skapa karaokemusik, till exempel Karaoke Builder (www.karaokebuilder.com) och Power Karaoke (www.powerkaraoke.com), men även här brukar resultaten bli väldigt skiftande.

Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.