KeePass Password

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år, 1 månad sedan.
Skapare
vigberger
Medlem

Installationen av programmet från Cd-skivan gick bra. Vad som fattas är en ordentlig guide hur man använder programmet. Man vet inte hur man skall göra inställningarna korrekt och får prova sig fram.  Dra-och -släpp tekniken fungerade inte alls. Kopieringen inte heller. Auto-Type metoden fungerade  efter en del misslyckanden men resultatet blev ändå aldrig riktigt säkert. Jag gav upp till slut och a vinstallerade. Idén med ett enda lösenord är nog bra men fungerade inte i praktiken, inte hos mig i alla fall! Tyvärr.

Idén med att ha alla lösenord samlade på ett ett och samma säkra ställe är bra när man hittar ett program man trivs med. Vi publicerade en genomgång av hur man använder KeePass Password Safe i nummer 4-2013, så om du har den tidningen kan den kanske hjälpa dig. Sedan finns det gott om hjälp och guider på programmets webbplats (http://www.keepass.info) men dessa är tyvärr bara på engelska.

 

Ett annat alternativ som du kanske vill titta närmare på är Norton Identity Safe från Symantec (https://identitysafe.norton.com/). Programmet är gratis, på svenska namnet till trots och de har mycket hjälp att få på svenska. En annan detalj som är en stor fördel (när man har gått igenom processen att skapa ett gratis Norton-konto) är att alla dina lösenord lagras online på Symantecs servrar. Det betyder att om du köper en ny dator eller hårddisken kraschar på din befintliga dator, behöver du bara installera och logga in i Identity Safe så har du alla dina lösenord igen.

Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.