Lastpass på andra datorer

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 4 år, 8 månader sedan.
Skapare
user-474198
Åskådare

Hej,

Hur använder jag lösenord från Lastpass på andra datorer/mobiler än mina egna?

Jag använder mestadels två egna datorer och egen mobil. Men ibland vill jag logga in på mina konton från andra datorer. Hur fungerar Lastpass då? Måste jag i dessa fall ändå komma ihåg mina lösenord?

Jag använder inte publika datorer (ex bibliotek) men lånar ibland dator hos vänner/släktingar för att till exempel boka biljetter. Jag vill inte installera extra programvara eller ändra inställningar på de lånade datorerna.

Fungerar alla lösenordshanterare på samma sätt i detta avseende? Eller finns det någon som är bättre anpassad för detta?

 

Alla fungerar i stort sett likadant, men det finns två olika möjligheter att använda LastPass (som jag koncentrerar mig på för tillfället). Det enda är att man måste installera tillägget för LastPass i den/de webbläsare där du vill att lösenord ska fyllas i automatiskt, att nya ska lagras näst intill automatiskt et cetera. Det fungerar alldeles utmärkt när du sitter vid dina datorer. Vid en publik dator håller jag med om att du ska undvika att installera saker, och även om LastPass verkar vara installerad så använd den inte eftersom det kan vara fejk i avsikt att lura av dig ditt lösenord. Du kan dock fortfarande använda LastPass genom att du surfar till lastpass.com och loggar in på ditt konto. Det kommer inte att fylla i lösenord automatiskt, men du kan söka efter de lösenord du behöver på deras webbsida och sedan klippa och klistra in det där du vill logga in. Osmidigare, men du behöver fortfarande bara komma ihåg ett lösenord.

Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.