Malwarebytes stänger ned Google Chrome

Inte löst
Detta ämne innehåller 12 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 11 månader, 2 veckor sedan.
Skapare
user-341523
Åskådare

Jag har laddat ned säkerhetsprogrammet Malwarebytes (3 gånger). När jag sen försöker öppna det stängs istället Google Chrome och det nedladdade programmet försvinner dessutom.

Är det när du försöker installera Malwarebytes som detta inträffar?


user-341523
Åskådare

  Ja, jag har laddat ner programmet och trycker på ikonen för att installera programmet.

  Du får inga felmeddelanden (eller andra meddelanden) i samband med installationen? Sparar du filen lokalt innan du startar installationen, eller väljer du Kör i stället för Spara (eller Spara som) när du laddar hem programmet?


  user-341523
  Åskådare

   Jag brukar normalt spara ned filerna. I det här fallet spelar det dock ingen roll eftersom det räcker med att jag klickar på ikonen och den stänger ned Google Chrome innan jag hinner ta ställning till vad jag skall göra.

   Då är det alltså när du ska starta nedladdningen som Chrome stängs (eftersom det är där man väljer att köra direkt eller att spara filen som ska hämtas), och inte när du dubbelklickar på den hämtade filen?


   user-341523
   Åskådare

    Ja, jag förmodar det. Jag klickar på ”Hämta programmet” och ikonen hamnar längst ned till vänster på min bildskärm. När jag klickar där så stängs Chrome ned och jag får starta om och får då ett meddelande, att Chrome inte stängdes på rätt sätt.

    Mycket mystiskt, installationen av Malwarebytes ska inte stänga av någonting. I experimentsyfte, har du testat att hämta programmet med en annan webbläsare, och att stänga av Chrome innan du startar installationen?


    user-341523
    Åskådare

     Hej! Jag öppnade programmet i Edge och det verkade först inte vara någon skillnad mot Chrome. Men så började jag leta efter programmet bland alla filer och hittade det så småningom direkt under mappen ”Program”. Och inte bara det, utan alla andra försök jag hade gjort också. Jag har således besvärat dig i onödan och det ber jag om ursäkt för, men visst är det lite märkligt att programmet lägges sig där och sen inte ens är sökbart? Tack för att du tog dig tid. Roland

     Det är inget att be om ursäkt för, huvudsaken är att det löste sig. Men jag håller med dig om att det är mystiskt.


     midheboo
     Åskådare

      Hej!

      Jag har råkat ut för samma sak och fick ladda ner programmen från deras hemsidor istället. Jag skickar med en bild på hur det ser ut om man tittar på nedladdade filer i Chrome


      midheboo
      Åskådare

       Har försökt med flera andra program och det händer precis samma sak

       Det låter mer och mer som att datorn har drabbats av virus eller sabotageprogram. Vad du än har för antivirusprogram, kör det med en så grundlig genomsökning som det bara går. Du kan även testa Esets onlinetjänst för att säga efter malware på datorn, den kanske också kan hitta något.

       Du måste vara prenumerant för att skriva inlägg i forumet