Program

Inte löst
Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 3 år, 2 månader sedan.
Skapare
user-536493
Åskådare

Frågan har nog varit uppe tidigare.  Malwarebytes blockerar installationen av vissa program från Fördelszonen. Nu senast  Auslogics Duplicate finder. blockerade för skadlig kod- 00949E63. och jag kan inte får ut den ur karantänen  Programmet hade passat mig för att ta bort kopior av bilder

Det enda som ska krävas för att plocka ut ett program från karantän är att gå in i Malwarebytes, klicka på rutan Identifieringshistorik, klicka i rutan vid programmet som ska plockas ut och sedan klicka på knappen Återställ. Fungerar inte det?


user-536493
Åskådare

    Ursäkta det är något mystiskt. Om jag skannar den hämtade filen med MW så är det ok. När jag öppnar filen för att installera den, även efter jag gjort återställning, får jag dekalen i aktivitetsfältet men när jag trycker på den för att öppna

    ”RunTime Error (at 179:3197) Exception ” E AuslogintException at adress 0049E613″

    Synd jag hade så väl behövt ett program för att rensa bort dubbletter

     

    JER


    user-536493
    Åskådare

      Jag öppnade deras hemsida och fann att programmet tydligen är gjort för MAC. Kan det vara därför det inte går att öppna i våra W10 datorer?

       

      JER

      Om det är för Mac fungerar det garanterat inte i Windows. Den version som ligger för Fördelszonen är dock Windows-versionen.


      user-536493
      Åskådare

        Jag löste det genom diskussioner med Auslogics och Malwarebytes. För någon tid sedan var jag tvungen att ha samma diskussion med Mawarebytes och Ashampo.  Det sägs att Malwarebytes skärpte sina inställningar 2016.

        En annan sak.  Det har funnits intressanta artiklar om Windows hemliga säkerhetsinställningar i de senaste numren av PC-tidningen.  Jag får då ”Din IT-administratör (det är ju jag) har begränsat åtkomst” .  Jag är osäker på vad detta betyder.  Jag har F-Secure och Malwarebytes som skydd, och inte aktiverat W Defender då man inte skall ha två virusprogram. Är det därför? och skall jag aktivera W Defender också?

        Då kommer genast en annan tanke.  Är W Defender nu så stark att det räcker med detta som säkerhet.  Redan nu använder virusprogram sig av Windows brandväggen.

        JER

        Skönt att det löste sig.

        Angående den begränsade åtkomsten så är det ett frustrerande och väldigt omfattande problem som kan bero på mängder av olika saker beroende på Windows-versioner och vad det är man försöker göra, så det finns tyvärr ingen patentlösning på vad som behövs göras. man för försöka lösa det från fall till fall helt enkelt.

        När det gäller stycken hos Windows Defender så får man nog dela upp frågan en aning. Först och främst – är Microsoft Defender kompetent. Rent objektivt är svaret ett tveklöst ja, organisationen AV-Test som är extremt kompetenta på att testa säkerhetsprogram gjorde sin senaste undersökning i december 2020. De testade 21 olika programpaket och Defender kammade hem maxbetyget 6/6 i alla tre kategorierna skydd, prestanda och användarvänlighet, så skyddet är det inget fel på. I teorin borde det däremot också vara tillräckligt kompetent för att det ska inte ska behövas mer skydd än så.

        Däremot är Defender ganska annorlunda att använda än andra säkerhetsprogram eftersom det är väldigt ”ingrävt” i operativsystemet. Detta är i sig ingen nackdel eftersom operativsystemet har möjlighet att erbjuda skydd på en annan (och grundligare nivå) än program som så att säga lägger sig ovanpå operativsystemet. Det erbjuder även ett flertal funktioner som är så avancerade att andra antivirus- och säkerhetsprogram har svårt att matcha dem (i den mån de ens kan erbjuda dem).

        Så med det sagt, ska man kasta ut andra antivirus- och säkerhetsprogram och bara använda Defender? Här finns det inget rakt svar utan var och en får grubbla på den saken själv. Tredjepartsprogram presenterar allting i ett behändigt paket som ofta är enkla att använda, och gillar man det så är det helt okej. Alla har sina favoritprogram som man håller fast vid och det brukar oftast vara mer än tillräckligt, den svagaste punkten i en dators säkerhet brukar ändå inte vara säkerhetsprogrammen utan den som använder datorn.

        Om man däremot vill satsa på att använda Defender maximalt och tycker att det känns spännande att sätta sig in i vad virtualiseringsbaserad kärnisolering är, att köra webbmiljöer i en isolerad sandlådemiljö och tillåta ryktesbaserade skyddsrutiner, då är det få säkerhetsverktyg som fungerar lika bra med tillsammans med Windows som att använda själva Windows.

        Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.