Säkerhetskopia

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  wolvesdancin 9 år, 2 månader sedan.
Skapare
lasseh47
Medlem

Om jag säkerhetskopiar min hårddisk med hjälp av Aomei Backupper Standard kan jag då använda säkerhetskopian om jag måste köpa en ny pc?


wolvesdancin
Deltagare

    Svaret är inte något klart Ja eller Nej. Enligt handledningsanvisningarna till AOMEI Backupper Standard kan du med en annan hårddisk (HDD eller SSD) som destinationsdisk klona en hel hårddisk eller, alternativt, klona specifika partitioner på en o samma hårddisk. Om du köper en ny PC kan du inte sedan sätta klonen i den i den i förhoppningen att klonen ska känna igen sig i den nya maskinen. Det gör den inte.

    Det verkar som om du funderar på om dina säkerhetskopior – gjorda med AOMEI Backupper Standard – kan direkt användas för vad som kallas migrering från en äldre dator till en nyare dator. Om det är vad du funderar på är svaret att nej, förutom AOMEI behöver du ett migreringsprogram för att göra det jobbet.

    Nu kan ju förstås din fråga tolkas som om den nya dator du möjligen tänker skaffa dig blir en dator med helt nytt OS och att vad du vill kunna flytta över från den gamla till den nya är vad som vanligen kallas data-filer, dvs. video-filer, musik-filer, dokument- och andra text-filer, foton, nedladdade filer och ev. även inspelade TV-filer. Den enklaste lösningen är då att du på en extern USB3.0-hårddisk kopierar över alla dessa data-filer. Att diskens gränssnitt har USB3.0-kapacitet gör ju kanske ingen skillnad när du tankar ner kopiorna från din nuvarande, äldre dator, men på en ny dator gör USB3.0 stor skillnad mot USB2.0 i överföringshastighet.

    Om du gör de rätta inställningarna på din AOMEI Backupper Standard, så kan den se till att din externa USB3.0-disk dels innehåller kopiorna på alla vid ett visst tillfälle på din nuvarande dator lagrade data-filer, dels kopiorna på alla de nya data-filer som efterhand lagras i den datorn.    

    Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.