Touch Freeze – värdelös i w8!

Inte löst
Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 9 år, 11 månader sedan.
Skapare
absolut74
Åskådare

Skaffade mig en ny HP laptop med stor pekplatta och win 8.1. Har länge haft det lilla verktyget Touch Freeze i min win 7 burk för att hindra att insättningspunkten hoppar runt okontrollerat under skrivning när något ofrivilligt snuddar vid pekplattan. Men nu funkar det inte i min ENVY 17 – om det är datorn eller w 8.1 som som inte vill lira med TF är obekant, men finns det något bättre? Någon som vet?

Jag har tittat en del på Touch Freeze och hittar ingenting om vilka Windows-versioner den fungerar med eller någon form av felsökning. Däremot har jag läst om väldig tmånga som har problem med programmet på alla möjliga datorer och operativsystem, så om jag ska ta en gissning fritt ur luften så tror jag att det är programmet som spökar.

Ett par alternativ som du kan titta närmare på men som jag inte har testat själv är Touchpad Blocker (http://karpolan.com/software/touchpad-blocker/) och Touch Tamer (http://crzyinc.weebly.com/touch-tamer.html), men ingen av dessa nämner något som Windows 8 i sina systemkrav.

Om din dator har en pekaplatta från Synaptics (som i många fall tillverkar pekplattor för datortillverkare), skulle ett annat alternativ värt att testa vara att installera Synaptics egna programvara för deras pekplattor och justera känsligheten. Ingen perfekt lösning, men förhoppningsvis bättre än inget. Om det finns sådan programvara (vilket det borde göra, men det avhängt på vilken datormodell du har (i ditt fall en Envy 17) och eventuellt vilken version av Windows 8), så finns det att hämta på HP:s supportsidor för din dator.

En annan lösning som du säkert redan har tänkt på och avfärdat är att stänga av pekplattan helt och använda en datormus i stället.

Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.