Virus

Inte löst
Detta ämne innehåller 3 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av pc-tidningen support pc-tidningen support 10 år, 1 månad sedan.
Skapare
rolandpaulsson
Åskådare

Hej

På senaste CD:n finns ett program som heter Wipe.

Laddade ner det men fick av mitt virusprogram veta att det fanns ett virus. 

Tråkgt för jag hade gärna velat installera detta program. Skickr ni ny version på nästa CD?

CD-skivan genomgår omfattande virustester innan den färdigställs, och jag testade den nu med de senaste virusuppdateringarna från Symentec utan att då någon varning. Det förefaller väldigt osannolikt att ett virus har smugit igenom alla testarna, däremot kan det vara ditt antivirusprogram som ger en falsk varning. Vilket antivirusprogram är det du använder, och vilket virus säger programmet att det handlar om?


rolandpaulsson
Åskådare

    Hej

    Mitt virusprogram heter Eset Smart Security.  Får att et är ett potentiellt hot. När jag sedan klickar på filen så får jag meddelande : ”Går inte att komma åt den angivna sökvägen. ”  

    Eftersom programmet inte kan namnge något virus utan bara kallar det för ett potentiellt hot tror jag helt enkelt att det handlar om att Eset varnar för att det skulle kunna vara ett hot, och för att vara på den säkra sidan blockerar Eset programmet. Jag kan givetvis inte garantera med 110 procent säkerhet att det inte är ett virus som spökar, men det förefaller som sagt ytterst osannolikt med tanke på alla kontroller när cd:n tillverkas.

    Om du tycker att du vågar försöka installera programmet trots Esets varning kan du starta programmet via utforskaren. Det gör du genom att öppna Start-menyn och klicka på Dator. Högerklicka på cd-läsaren och välja Öppna. Dubbelklicka på mappen topical och därefter på mappen 10. Där ligger programmet som en vanlig programfil.

    Ett annat alternativ är att du surfar till programmets webbplats (http://privacyroot.com/software/www/en/wipe-download.php) och laddar hem den senaste gratisversionen därifrån.

    Forumet ’FÖRDELSZONEN’ är stängt för nya ämnen och svar.